Milyarlık Hastane Ama!

Küçük kızın kopan parmağı, götürüldüğü Dörtyol Devlet Hastanesi’nde, “Bu operasyonu yapacak imkanımız yok” denilerek, sadece pansuman yapılarak geri çevrildi. Küçük kızın kopan parmağı, komşu Osmaniye Devlet Hastanesi’nde yerine dikildi! Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Fransız Kalkınma Ajansı yönetiminde yapımı tamamlanarak geçen yıl hizmete başlayan Dörtyol Devlet Hastanesi, fiziki […]

Küçük kızın kopan parmağı, götürüldüğü Dörtyol Devlet Hastanesi’nde, “Bu operasyonu yapacak imkanımız yok” denilerek, sadece pansuman yapılarak geri çevrildi. Küçük kızın kopan parmağı, komşu Osmaniye Devlet Hastanesi’nde yerine dikildi!

Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Fransız Kalkınma Ajansı yönetiminde yapımı tamamlanarak geçen yıl hizmete başlayan Dörtyol Devlet Hastanesi, fiziki durumu ile muhteşem bir görüntü verse de içeriği, imkânları ve operasyonlara müdahale kapasitesi aynı büyüklükte değil.

Avrupa Birliği’nin 40 Milyon Euro’luk hibe finansmanı ile yapılan yeni Dörtyol Devlet Hastanesi, üç bloktan oluşuyor. Bünyesinde 90 poliklinik odası, 33 yataklı 3 basamaklı yoğun bakım ünitesi, 20 yataklı 3 basamaklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 4 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Yapımı sırasında ve açılış sürecinde, yetkililerce, Dörtyol Devlet Hastanesi’nin, en üst seviyede teknoloji ve sistemsel özelliklere sahip bir hastane olarak yaptırıldığı açıklansa ve söylense de bunun böyle olmadığı, yaşanan gelişmelerle ortaya çıkıyor.

YAŞANANLAR!

Geçtiğimiz hafta sonunda, Dörtyol ilçesinde küçük bir kızın parmağı koptu. 6-7 yaşlarında küçük kız çocuğunun, evde uyun oynarken, kapıya sıkışması sonucu parmağının uç kısmı kopmuş, annesi de112 Acil ambulans çağırarak kızını Dörtyol Devlet Hastanesi acil servisine götürdü. Ambulans ile acil servise giriş yapan kız çocuğunun kopan parmağına bakan acil servis hekim ve görevlileri, “bu parça dikilemez” diyerek, parmağı pansuman edip sarmalarının ardından, “Biz, gereken müdahaleyi yaptık” diyerek, parmaktan kopan parçayı da bir sargı bezinin içerisine koyarak, annenin eline vermek suretiyle hastayı taburcu ettiler.

ÇARESİZ ANNE!

Gelişme sonrası çaresiz kalan anne, çocuğunun kopan parmak parçasını buz içerisine koyarak, komşularının yardımıyla, çocuğunu Osmaniye Devlet Hastanesi’ne götürdü. Osmaniye Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne girişi yapılan küçük kızın kopan parmağına müdahale eden acil servis doktoru, hemen hastanenin bu konudaki uzman doktorunu evinden aldırarak, küçük kızın parmağından kopan parçanın yerine dikilmesini sağladılar ve taburcu ettiler.

İşte, fiziki konumu ve muhteşem görüntüsü ile milyarlık Dörtyol Hastanesi’nde yapılabilen ile yapılamayan…

BAŞHEKİM DEDİĞİNİ YAPAMADI!

Yaşanan olayın ardından, Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Takış’ın, hastanenin açılış sürecindeki açıklamaları akıllara geldi.

Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Takış şöyle demişti:

“Hastanemiz, 3 bloktan oluşmaktadır. 90 poliklinik odası, 33 yataklı 3 basamaklı yoğun bakım ünitesi, 20 yataklı 3 basamaklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile 4 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Ayrıca her biri 36 metrekareden oluşan, banyo ve tuvaleti bulunan, 88 tek kişilik, 47 çift kişilik, 5 yıldızlı otel konseptinde hasta odası, 8 sancılı doğum ve lohusa odası bulunmaktadır. Yeni hastanemizle, artık sevk eden değil, sevk alan bir hastane olacağız.”

Gelinen noktada, Dörtyol Devlet Hastanesi, sevk eden hastane konumunu sürdürüyor!

-Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version