Mimarlık öğrencileri Arsuz Güz Kampı sona erdi

Kollektif Projeler Oluşturuldu Mimarlık öğrencilerinin yerinde deneyimleme yöntemiyle mimarlığı paylaşmaları kapsamında, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde katılımcı bir şekilde mekânların, alanların düzenlenmesi için Arsuz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, TMMOB Mimarlar Odası’na bağlı Adana Şubesi, Ankara Şubesi, Eskişehir Şubesi, Gaziantep Şubesi, Hatay Şubesi, İzmir Şubesi, Kayseri Şubesi, Mersin Şubesi, Samsun Şubesi ve Van Şubesi tarafından Hatay Arsuz’da gerçekleştirilen […]

Kollektif Projeler Oluşturuldu

Mimarlık öğrencilerinin yerinde deneyimleme yöntemiyle mimarlığı paylaşmaları kapsamında, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde katılımcı bir şekilde mekânların, alanların düzenlenmesi için Arsuz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, TMMOB Mimarlar Odası’na bağlı Adana Şubesi, Ankara Şubesi, Eskişehir Şubesi, Gaziantep Şubesi, Hatay Şubesi, İzmir Şubesi, Kayseri Şubesi, Mersin Şubesi, Samsun Şubesi ve Van Şubesi tarafından Hatay Arsuz’da gerçekleştirilen Mimarlık Öğrencileri Güz Kampı tamamlandı.
Güz kampı süresince,
37 üniversiteden 42 öğrenci, akademisyenler ve şube yönetim kurullarının katılımı ile Arsuz tarihi merkezinde koruma ve yaşatma önerilerinin şekillenmesi, Belediye tarafından değerlendirilecek olan rekreasyon alanına fikir geliştirilmesi amacıyla katılımcı ve kolektif üretim süreci içerisinde projeler oluşturulup Arsuz halkı ile bütünleşildiği kaydedildi.
Kamp, ‘Kültür Varlıkları, Kıyı Düzenlemesi, Sözlü Tarih ve Medya’ başlıklı çalışma gruplarının oluşturulması ile 23 Eylül Cumartesi günü başladı ve kamp programı şöyle devam etti:
24 Eylül Pazar günü, Prof. Dr. Muzaffer Yücel’in ‘Kıyı Planlamasında Temel İlkeler ve Koruma’ konulu sunumu, 25 Eylül Pazartesi, Selin Sayek Böke ile ‘Bugünden Yarına Arsuz ve Potansiyelleri’ konulu söyleşisi…
27 Eylül Çarşamba, çalışma alanları üzerine halk ve yerel yöneticilerin katılımıyla ara sunumlar, Çocuk ve Mimarlık Atölyesi… 29 Eylül Cuma günü, Prof. Dr. Ruşen Keleş ‘Kentleşme ve Çevre Politikası’ ve Prof. Dr. Aziz Konukman ‘Ekonomik Açıdan Arsuz Potansiyeli ve Yerel Ölçekte Sürdürülebilirlik’ konulu sunum ve sohbeti… 30 Eylül Cumartesi, Yönetmen Yusuf Kenan Beysülen’in ‘Gürsu Taş Mektep’ Belgesel Gösterimi ardından, halkın ve yerel yöneticilerin katılımı ile ‘Arsuz’da ürettiklerimiz, düşlerimiz, gerçeklerimiz, izlerimiz’ sunuş ve sergisi…
-SERTİFİKA TÖRENİ-
Sergi sonrası sertifika töreni düzenlendi, destekte bulunanlara teşekkür belgeleri verildi. Güz Kampı süresince katılımcılarla bilgi birikimlerini paylaşarak katkı veren akademisyenlere de sertifika takdiminde bulunuldu. Katılım sertifikası alan akademisyen uzmanlar şunlar:
Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Muzaffer Yücel, Arsuz Belediyesi Şehir ve Bölge Plancısı İbrahim Küsgü, İskenderun Belediyesi’nde görevli Mimar Sabri Emre Uras, Arsuz Belediyesi’nde görevli Mimar Cemre Sesim Toker, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Top, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yücel Tileylioğlu, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Karaoğlan, Mimarlar Odası Hatay Şubesi’nde Görevli Mimar Gizem Çömez ve Sinem Gezmen.
Emeği geçen öğrenciler ise şöyle sıralandı:
Selcan Polat, Fatma Metin, Danyal Kaya, Nadide Hiçyakmazer, Bilal Uğur Liman, Gülşah Birler, Zeynep Berfin Ersayın, Beyza Özyürek, Ekin Ünlü, Elif Tasasız, Tülay Haspulat, Dilan Abluk, Müberra Kalender, Yasemin Usta, Pınar Can, Seyhan Yeşilmen, Zeynep Esmer, Mehtap Aslanyüreği, Tuğbacan Kaynak, Özlem Büyüktaş, Zozan Eren, Duygu Damla Ayhan, Damla Akın, İlknur İnaç, Can Kalınsazlıoğlu, Hatice Doğan, Sena Keleş, Kübra Gülhan, Furkan Mustafa Şahin, Dilara Kayapınar, Volkan Lenk, Aylin Topcu, Halil Rüstem Doğru, Helin Gülay Yüksel, Sedat Yazıcı, Muhammet Sefa Öztürk, Furkan Alisinoğlu, Elif Yazıcı, Berivan Turan, Kerim Zorlu, Duygu Deniz İzci, Turgay Bozmaç.
Hatay Mimarlar Odası bir açıklama yaparak, Arsuz Güz Kampı’nı düzenleyen Mimarlar Odası’na bağlı 10 Şube olarak Arsuz Belediyesi’ne, sunum yapan akademisyenlere, öğrencilere ve emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version