Minikler Nasa’da

Hatay BŞB, İSTE ve Milli Eğitim el ele verdi, ”Bilim Şenliği” gerçekleştirildi. Minikler, NASA ile canlı bağlantı kurdu. “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı” kapsamında desteklenen ‘İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği” geçtiğimiz hafta sonunda İskenderun ilçesinde gerçekleştirildi. İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) yürütücülüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile hazırlanan, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay İl […]

Hatay BŞB, İSTE ve Milli Eğitim el ele verdi, ”Bilim Şenliği” gerçekleştirildi. Minikler, NASA ile canlı bağlantı kurdu.

“TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı” kapsamında desteklenen ‘İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği” geçtiğimiz hafta sonunda İskenderun ilçesinde gerçekleştirildi. İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) yürütücülüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile hazırlanan, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Bilim ve Sanat Merkezlerinin destekleri ile İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilen şenliğe İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Selim Matkap, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve gönüllü katılım gösterdi. Her yaş grubundan katılımcının temel astronomi kavramları ve uzay teknolojisi konularında deneyim kazanmasını sağlayan çok sayıda etkinlik, atölye, sergi, simülasyon, uzay küresi, yarışma, müzik dinletisi, bilimsel söyleşinin yanı sıra gökyüzü gözlemlerinden oluşan Bilim Şenliği, ilk gününde yoğun ilgi gördü.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4007 Teknouzay Bilim Şenliği, binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptı. Gruplar halinde 30 İl’den 15.000’in üzerinde öğrencinin katıldığı Teknouzay Bilim Şenliği, içerdiği konferans, etkinlik ve atölyelerle unutulmaz anlara sahne oldu. İki günde toplam 15000 ziyaretçinin katıldığı şenlik, yarınlara umut oldu. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ev sahibi olarak yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin ilk ve tek TEKNOVERSİTESİ olarak yola çıktıklarını kaydetti ve şöyle devam etti:
“Bunu dedik, ama başlarda biraz da yadırgandık. Ama ‘Teknoversite Günleri, Teknofest’ derken, teknoloji artık her yerde ve bugün Teknouzay Bilim Şenliği’ne burada ev sahipliği yapmak, bir anlamda ortaya koyduğumuz Teknoversite vizyonunun altını doldurmak adına gurur verici. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Büyük bir ilgi var. Türkiye artık bir bilim toplumuna dönüşüyor. Teknoloji farkındalığının ve okuryazarlığının artması, teknoloji geliştirme çabalarının artması ve bu çalışmaların meyve vermesi heyecan veriyor. Akademik yılın başında böyle anlamlı bir bilim şenliği ile yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
Birbirinden değerli uzmanların sunumları ile zenginleştirdiği, 60 atölye çalışmasının yapıldığı, simülasyonların gerçekleştirildiği ve teleskoplarla yıldızların tanıtıldığı Teknouzay Bilim Şenliği’ni iki günde toplam 15.000 öğrenci ziyaret etti. Konuşmaların ardından, son teknoloji ürünler ile NASA’ya canlı olarak bağlanıldı. Hatay’da ilk defa gerçekleştirilen İskenderun Teknouzay Bilim Şenliği, Cuma ve Cumartesi olmak üzere iki gün sürdü. -Cemil Yıldız-

 

Exit mobile version