Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mit Operasyonlarına

Hatay’daki orman yangınları da

Hatay’daki orman yangınları da dahil

Son yıllarda gerçekleştirdiği operasyonlarla, bölücü örgütlerin istihbarat gücüne darbe vurarak eylem planlarını deşifre eden MİT’in çalışma alanları içinde ‘orman yangınları’ da var.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, 1 Ocak 2019 ile 25 Temmuz 2022 tarihleri arasında, terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinin de arasında olduğu isimlere yönelik operasyonlarda, örgütlerin istihbarat gücüne darbe vurulurken, planları da deşifre edildi.

MİT’in, son yıllarda, terörle kaynağında mücadele doğrultusunda geliştirdiği yöntem, teknik ve beşeri kapasite artışıyla; PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri üzerinde büyük baskı oluşturulurken, bu operasyonlar kapsamında Hatay’daki yangınlar da yer aldı. Edinilen bilgiye göre, MİT, terör örgütleri unsurlarınca çıkarılan orman yangınlarının talimatını veren teröristlerin yakalanması için de mücadele etti.

Farklı bölgelerdeki yerel istihbarat faaliyetleriyle son yıllarda başarılı operasyonlara imza atan MİT’in buna dair çalışması için verilen bilgide Hatay için şöyle denildi:

“Hatay’ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçeleri ile bazı illerde 9 Ekim 2020’de, terör örgütü PKK/YPG unsurlarınca çıkarılan orman yangınların talimatını veren “Demhat Sperti” kod adlı terörist, MİT tarafından 20 Ekim 2020’de gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi. Bu operasyonla, PKK’nın yurt içine yönelik patlayıcı ve kadro aktarımına da büyük bir darbe vuruldu.”

Tamer Yazar