MKÜ’de “Beyin” Konferansı

Hatay MKÜ’de, Erciyes Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Acer’in konuşmacı olarak katıldığı “Beynin Çalışma Gizemi“ konulu bir konferans düzenlendi. MKÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu tarafından, Erciyes Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Acer’in konuşmacı olarak katıldığı “Beynin Çalışma Gizemi” konulu konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. […]

Hatay MKÜ’de, Erciyes Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Acer’in konuşmacı olarak katıldığı “Beynin Çalışma Gizemi“ konulu bir konferans düzenlendi.
MKÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu tarafından, Erciyes Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Acer’in konuşmacı olarak katıldığı “Beynin Çalışma Gizemi” konulu konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, insan beyninin çok ilginç bir yapıya sahip olduğunu, insan beyninin nasıl çalıştığına dair Türkiye’de ve dünyada çok yoğun çalışmalar yapıldığını belirtirken, kürsüye gelen Prof. Dr. Niyazi Acer ise beyindeki bölümlerin insan davranışları üzerindeki etkisini, beynin fonksiyonlarını, kadın ve erkek beyninin fonksiyonel farklılıklarını, beynin yapısını ve davranışları belirleyen hormonları videolar eşliğinde katılımcılara anlattı.
Beynin çalışma gizemi hakkında tavsiyelerde bulunan Acer, şöyle devam etti:
“Beyin, bizim hayatta kalmamızı sağlayan organımızdır. Beyinle ilgili bilgilerimiz son 20 yılda oldukça arttı. İnsan beyni farklı çalışır. Beynin sağ ve sol farkı var. Sol beyin sözel analitik kısımları, sağ beyin ise detayları kontrol eder. İki beynin çalışmasıyla, düşünme ve öğrenme ortaya çıkar. Öğrenmede, tekrar ve yazarak çalışma çok önemlidir. Merak ve ilgi de öğrenmede önemli bir faktördür. Beynin dinlenmesi ve öğrenme için uyku çok önemlidir.”
Program, belge ve hediye takdiminin ardından sona erdi. -Gökay Gökdemir-

Exit mobile version