Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MKÜ’DE Doç. Dr. Selçuk Uğurluay’ın
Buluşu:

Yer Fıstığı Makinesi Hatay

Yer Fıstığı Makinesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) bir Akademisyenin buluşu olan makine, özel sektörde bir sanayi kuruluşuna devir yoluyla satılıp ticarileştirildi. Mustafa Kemal Üniversitesi’nin, bu şekilde, fikri mülkiyet haklarının ticarileştirilmesi konusunda yeni bir başarı daha elde ettiği kaydedildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından, Türk Patent ve Marka kurumu aracılığıyla “ulusal faydalı model” başvurusu yapılan ve etkili bir üniversite-sanayi işbirliği neticesinde de firma ayağında prototipi üretilerek hayata geçirilen, Doç. Dr. Selçuk Uğurluay imzalı “Pnömatik Yerfıstığı Çuvallama Makinesi”, Öz-İş Sanayi İmamoğlu Adana Hüseyin Demiryürek şirketine devir yoluyla, ticarileştirildi.

Rektörlük makamında gerçekleşen törene; Üniversite Sanayi İşbirliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Murat Tiryakioğlu, buluş sahibi ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Uğurluay, Öz-İş Sanayi yetkilisi Hüseyin Demiryürek ve Şirket yöneticileri katıldı.

Hatay MKÜ Yönetimi, gelişme ile ilgili olarak şu paylaşımı yaptı:

“Dünya fikri haklar ticarileştirme oranının üzerinde bir başarıyla, kısa bir zamanda, bünyesindeki ikinci fikri, mülkiyete konu olan çalışmayı ticarileştiren Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi ve buluşçumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” -Mehmet Durmaz-