Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MKÜ’de “Hayvanları Koruma Günü” yapıldı

Hatay MKÜ Veteriner Fakültesi

Hatay MKÜ Veteriner Fakültesi tarafından hazırlanan program kapsamında, “Hayvanları Koruma Günü” kutlaması gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşması gerçekleştiren Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaca, gerçekleştirilen programla; evlerimizdeki, sokaklarımızdaki, çiftliklerimizdeki ve doğal yaşam alanlarındaki hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, onları korumak ve onların toplum yaşamındaki öneminin anlatılmasının amaçlandığını söyledi.

Hayvanlar ve bitkilerin bir örnek, bir sembol ve bir kült olarak, her zaman ön sıralarda yer aldığını, hayatın temel görüntüsü ve varoluşun ifadesi olduğunu belirten Karaca, konuşmasında, Türk kültürünün ve İslam inancının hayvanlara verdiği öneme değindi.

Karaca; hayvanlar için vakıf kuran, kuş evleri yapan ya da sevap için sadece sokak hayvanlarını değil, vahşi hayvanları bile besleyen bir kültürün, bugün takip edilmesi gereken örnekler olarak karşımızda durduğunu sözlerine ekledi.

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu da doğanın tahrip edilmesi, yaban hayvanlarının yaşam alanlarının yok edilmesi ve bunun sonucunda yaşanan felaketlerin, günümüzün en temel sorunu olduğuna vurgu yaptı.

Programa, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim İsmail Hekimoğlu’nun “Hayvanları Koruma Faaliyetleri” konulu sunumu ile devam edildi. Etkinliğin Veteriner Fakültesi bahçesindeki kısmında da kampüsteki hayvanlar için mama bırakıldı. -Haber/Duygu Ertaş-