Mkü’lü Öğrenciler

“Hatay Milletvekillerine Ulaşamıyoruz” Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı depremzede öğrenciler çok dertli. Sorunlarını ve taleplerini aktarmak ve seslerini duyurabilmek için Hatay’ın on milletvekiline de ulaşmaya çalışıyorlar. Ancak Hatay Milletvekillerine ulaşmak ve onlarla görüşmek çok zor. MKÜ’lü öğrenciler Milletvekillerinin özel kalem müdürlerinden artık azarlar işitmeye başladıklarını ve şuana kadar MKÜ’lü öğrencileri ve onların sorunlarını muhatap alan […]

“Hatay Milletvekillerine Ulaşamıyoruz”

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı depremzede öğrenciler çok dertli. Sorunlarını ve taleplerini aktarmak ve seslerini duyurabilmek için Hatay’ın on milletvekiline de ulaşmaya çalışıyorlar. Ancak Hatay Milletvekillerine ulaşmak ve onlarla görüşmek çok zor. MKÜ’lü öğrenciler Milletvekillerinin özel kalem müdürlerinden artık azarlar işitmeye başladıklarını ve şuana kadar MKÜ’lü öğrencileri ve onların sorunlarını muhatap alan hiçbir Hatay Milletvekilinin olmadığını ifade ettiler.

MKÜ’lü öğrenciler deprem sonrası MKÜ senatosunun yüzyüze eğitim kararı aldığını ancak bu karar sonrası öğrencilerin fiziki, psikolojik ve barınma sorunları olduğunu belirterek yaşadıkları sorunları ilk olarak Hatay Milletvekillerine aktarmak için çabaları olduğunu hiçbir Hatay Milletvekiline ulaşamadıklarını söylediler. Öğrenciler sorunlarının yetkililere ulaşabilmesi için Hatay milletvekillerinden destek bulamayınca rotayı başka siyasilere çevirdi. Bu süreçte öğrencilerin sorunlarını aktarabildiği siyasiler şunlar oldu: Ahmet Kılıç Akparti Bursa Milletvekili, Hulki Cevizoğlu Akparti İstanbul Milletvekili, Savcı Sayan Akparti Ağrı Belediye başkanı, CHP Bursa milletvekili Hasan Öztürk, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman. Görüştükleri siyasiler MKÜ’lü öğrencilerin taleplerini TBMM’de dile getireceklerini ifade etti.

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ NELER?

MKÜ öğrencileri ikametgâhı deprem bölgesinde olmayan öğrencilerin depremzede sayılmadığını ve deprem sonrası depremzedelere tanınan imkanlardan yararlanamadığını belirterek, Üniversitedeki tüm öğrencilerin ayrım yapılmaksızın depremzede kabul edilmesini istiyor. Bir diğer talepleri ise İki yıllık bölümlerde okuyan öğrencilerin DGS’siz ilgili bölümlere geçiş hakkının sağlanması ve aynı okula giriş puanıyla bölüm değişikliği imkânının sağlanması yönünde. Öğrenciler barınma sorunu yaşadıklarını, öğrenci yurtlarının çok kötü koşullar içinde bulunduğunu ve en kısa sürede öğrencilere yönelik prefabrik yurtların yapılması gerektiğini de savunuyor.

Bakalım MKÜ’lü öğrencilerin sesine hangi Hatay milletvekilleri kulak verecek? -Sinan Seyfittinoğlu-

Exit mobile version