Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MKÜ’ye Kültür Desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan “Gelecek Gençlerin / Kültür Endüstrileri Destek Programı” Proje Destek Çağrısı sonuçlandı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Üniversite-Sanayi İş Birliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2021 yılında sunulan “2112071 No’lu Kültür Endüstrilerine Benim de Katkım Var” projesi, bu kapsamda desteklenmeye hak kazandı.
9 ay sürecek proje kapsamında; Kültür Endüstrisine yönelik tematik eğitimler, fikri mülkiyet hakları bilgilendirme çalışmaları, ilham veren konferanslar, alanında uzman kişiler tarafından faydalanıcılara sunulacak mentorluk faaliyetleri ile desteklenen ürün/eser geliştirme çalışmaları ve sergi etkinliği gerçekleştirilecek. Yine proje kapsamında, MKÜ öğrencileri için 3 ayrı kültür endüstrisi ürün/eser geliştirme yarışması düzenlenecek. Yarışmalarda dereceye giren gençler ise ödüllendirilecek.
Teknopark Hatay’ın da paydaş olduğu ve Öğr. Gör. Alaeddin Türkmen’in koordinasyonunda yürütülecek projeyle, faydalanıcı öğrencilerde yaratıcılık ve girişimcilik kabiliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla, uzun vadede ülkemiz kültür endüstrilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
-Duygu Ertaş-5