Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mobil stüdyoyla ayakta kalma mücadelesi

Hatay’ın Antakya ilçesinde uzun

Hatay’ın Antakya ilçesinde uzun yıllardır fotoğrafçılık yapan 56 yaşındaki Ayhan Kerpiç, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkilediği Hatay’da, iş yeri yıkılmasına rağmen işini sürdürebilmek için yaratıcı bir çözüm buldu. 24 yıllık iş yerinin depremde enkaz altında kalmasıyla, Kerpiç, işini mobil bir stüdyoya dönüştürdüğü bir midibüs aracılığıyla sürdürüyor.
Depremin yıkıcı etkileri altında iş yerinin tamamen enkaz altında kaldığını belirten Kerpiç, “Depremde iş yerleri yıkılmayan arkadaşlarımdan ödünç olarak flaş, bilgisayar, monitör, yazıcı aldım. Depremde arabamda bir tane fotoğraf makinesi kalmıştı. Onu kurtardım.” dedi. Çalışmalarına devam etmek adına harekete geçen Kerpiç, konteyner bulamadığı için mobil bir çözüm olarak bir midibüs satın aldı ve bu aracı stüdyoya çevirdi.
Enkaz altında kalan ekipmanlarıyla birlikte mobil stüdyosunu oluşturan Kerpiç, müşterilerine hizmet sunmak için 20 Mart’tan bu yana midibüsü kullanıyor. Fotoğraf çekimi, fotokopi ve çıktı alma gibi işleri midibüsünde gerçekleştiren Kerpiç, Hatay Adliyesi önünde konumlandırdığı stüdyosuyla müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.
Müşterilerinin midibüste fotoğraf çekimini gördüklerinde şaşırdıklarını ifade eden Kerpiç, “Hayata tutunmaya çalışıyorum. Daha önce iş yerimde çalışan elemanlarımı da yalnız bırakmadım, onlarla çalışıyorum. Şu an 2 elemanım ve bir stajyerimiz var.” diyerek yaşadığı süreçteki mücadelesini ve işini sürdürme azmini vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-