Doğa Bilimci, elinde sopa ile Akademisyenlere, Yöneticilere ve öğrencilere konuştu, mesajı ise önemliydi:
Motivasyon konuşmacısı, eğitmen ve doğa bilimci Serdar Kılıç, hafta içinde geldiği ilimizde, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) verdiği konferansında, soyu tükenen türün “insan” olduğunu söyledi. MKÜ Rektöründen Rektör Yardımcılarına, Öğretim Üyelerinden diğer Akademisyenlere, Üniversite yöneticilerinden personele ve öğrencilere kadar, her kesimden katılımcının doldurduğu salonda, elinde tuttuğu bir sopa ile sunumda bulunan Doğa Bilimci Serdar Kılıç, doğada soyu tükenen türün insan olduğunu belirterek, “İnsan, tabiata aittir. Hiç kimse, soyu tükenen türün insan olduğunu söylemiyor. İnsanoğlu, toprak için yaratılmıştır. Yediğimiz, içtiğimiz, tükettiğimiz her şey topraktan geliyor. İnsanoğlu; betonda, asfaltta büyüsün diye yaratılmadı” dedi.
Doğada yaşadığı ilginç hikayeleri öğrenciler ve Akademisyenlerle paylaşan Doğa Bilimci Serdar Kılıç, özetle şöyle dedi:
“Medeniyetlerin içine girip araştırma yapıyoruz. ‘Bugün ile geçmişi nasıl birbirine bağlayabiliriz? İnsanı tabiata nasıl bağlayabiliriz? İnsanı şu çağda tabiatla nasıl tekrar buluşturabiliriz?’ diye çalışıyoruz. İnsanla tabiatı bağlayacak yeni bir model kurmamız gerekiyor. Bunu, siz gençler kuracaksınız. Bizler de fikir üreteceğiz, sizlerle paylaşacağız. Siz, uygulayacak yaşa geleceksiniz, çocuklarınız da devam ettirecek. Bunun başka çaresi yok. Yaşayacağımız başka gezegen de yok. Bu gezegeni korumanın da tek yolu, onunla düzgün ve düzenli şekilde yaşamaktır.”
Konferansı katılan öğrenciler, büyük bir dikkat ve beğeniyle dinledikleri Kılıç’a, doğaya ilişkin merak ettiklerini sorma fırsatı da buldu. Konferans, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’nın Serdar Kılıç’a plaket takdimi ile sona erdi.
SERDAR KILIÇ KİMDİR?
Doğa programlarıyla tanınan Serdar Kılıç, “Temel Hayatta Kalma Eğitimleri”, “Kampçılık ve İzcilik” faaliyetlerinde bulundu. 1990-1991 yıllarında temel dağcılık eğitimleri gördü, yurt içinde ve yurt dışında birçok dağ tırmanış gerçekleştirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Jeoloji Mühendisliği eğitimine devam ederken, bu bölümden Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’ne geçti, 1995 senesinde de buradan mezun oldu
Haliç ve Marmara Üniversitesi gibi öğretim kurumlarında Öğretim Görevlisi olarak çalışan Serdar Kılıç, bu üniversitelerde “Liderlik ve Grup Dinamikleri”, “Rekreasyon Yönetimi ve Doğa Sporları” gibi dersler verdi. Takım çalışması, liderlik, iletişim, risk alma, takım halinde başarılı olma konusunda yeteneklerin geliştirildiği ve test edildiği Eco Challange, Camel Trophy, Terra Incognita, Trans Jebel Sarhro, Dünya Navigasyon Şampiyonası ve benzeri, dünya genelindeki serüven yarışmalarında takım lideri olarak Türkiye’yi ilk kez ve pek çok kere temsil etti. Zor arazi koşullarında arama kurtarma ve hayatta kalma eğitimleri verdi. Birçok kez kurtarma operasyonlarında yer aldı. 2004’te, Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkseti beldesinde, “Camp Wolftrack” isimli bir kamp kurdu. Serdar Kılıç, insanları doğaya yönlendirme, motivasyon ve kişisel gelişim adına hizmet vermeye devam etmektedir. -Selvi Günay-