Muğla Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinden ağır şekilde etkilenen Hatay’ın Defne ilçesinde önemli bir yatırıma destek verme kararı aldı. Harbiye–Hidro Parkı yanında yapılması planlanan Gastronomi Merkezi ve Çok Amaçlı Sosyal Tesis için 100 milyon TL + KDV tutarında kaynak sağlanması gündeme alındı.
Söz konusu teklif, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 8 Ocak Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda görüşülecek. Hazırlanan gündem maddesinde, depremlerin yalnızca can kayıplarına yol açmadığı; gündelik yaşam pratiklerinin, gelir kaynaklarının, toplumsal bağların ve mekânsal hafızanın da büyük ölçüde tahrip olduğu vurgulandı.
Gündem maddesinde ayrıca, Hatay’daki afetin toplumun tüm kesimlerini eşit şekilde etkilemediği; engelliler, yaşlılar, kadınlar ve çocukların daha kırılgan hale geldiğine dikkat çekildi. Planlanan Gastronomi Merkezi ve sosyal tesisin, hem ekonomik hem de toplumsal iyileşmeye katkı sunmasının hedeflendiği belirtildi.
Muğla–Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapılacak toplantıda, proje kapsamında gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yetki verilmesi konusu da meclis üyelerinin onayına sunulacak.
