Muhasebeciler 8 soruna çözüm istiyor

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan “Muhasebe Haftası” kapsamında, Hatay SMMMO’nun mesajında, meslek mensuplarının yaşadığı sıkıntılar paylaşıldı, 8 temel soruna çözüm istendi. Hatay Muhasebeciler Odası Başkanı Tahsin Kırık imzalı mesajda, 114 bin SMMM ve 20 bini aşan sayıda stajyerin, mesleği yürütmek suretiyle, ülke ekonomisine ve işletmelerin gelişimine önemli katkılar sunduğu belirtildi ve özetle şöyle denildi: […]

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan “Muhasebe Haftası” kapsamında, Hatay SMMMO’nun mesajında, meslek mensuplarının yaşadığı sıkıntılar paylaşıldı, 8 temel soruna çözüm istendi.
Hatay Muhasebeciler Odası Başkanı Tahsin Kırık imzalı mesajda, 114 bin SMMM ve 20 bini aşan sayıda stajyerin, mesleği yürütmek suretiyle, ülke ekonomisine ve işletmelerin gelişimine önemli katkılar sunduğu belirtildi ve özetle şöyle denildi:
“Kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olmamız sebebiyle, toplumsal sorumluluklarımız da bulunmaktadır.
Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun, bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali müşavirler; barıştan, demokrasiden, adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır.
Ülkemizin güvenliği için tehdit oluşturan terör oluşumlarına karşı mücadelede Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Şehit ve Gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz.”
Hatay Muhasebeciler Odası açıklamasında, meslek mensuplarının 8 temel sorununa dikkat çekildi ve çözüm istendiği kaydedilerek, bu sorunlar şöyle sıralandı:
-Mücbir sebep hali yeterli değildir, genişletilmelidir.
-Serbest meslek erbabı için KDV’yi doğuran olay, tahsilat esaslı olmalıdır.
-Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV %8’ e indirilmelidir.
-Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir.
-Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir.
-Mali tatil, adli tatil gibi yaşanabilir bir düzenlemeye kavuşturulmalıdır.
-Mali Müşavirler için gider katılım payı tahakkuk ettirilmeli ve bunu mahsup etme hakkı verilmelidir.
– SMMM’lerin beyanname ve finansal tablo imzalamaktan doğan sorumlulukları yeniden düzenlenmelidir.
Hatay SMMM Odası açıklamasının sonunda da, “Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların, işbirliği ve karşılıklı anlayışla çözüleceğine inanıyoruz” dileğine yer verildi. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version