Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhasebeciler Mali Tatil İstiyor

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, meslek mensuplarının resmi tatil

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, meslek mensuplarının resmi tatil kullanımı ile ücretlerinde iyileştirme yapılmasını istedi. Bu konuda bir açıklama yapan Hatay Mali Müşavirler Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Jale Marufoğlu, mali müşavirlerin, enflasyon mağduru olduklarını ve bu mağduriyetlerin acilen giderilmesi gerektiğini bildirdi.

Hatay SMMMO Başkanı Jale Marufoğlu, şu açıklamayı yaptı:
“Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden birisi de biz muhasebeciler ve mali müşavirler olduk. Mali müşavirler, mesleklerini sürdürebilmek için gerekli giderleri karşılamakta büyük zorluklar yaşamaktadırlar. Personel giderleri, kira, kırtasiye, kargo, elektrik, ulaşım gibi giderlerde meydana gelen olağanüstü artış, pek çok meslektaşımız açısından, varlık-yokluk sorunu haline dönüşmeye başlamıştır. Pek çoğumuzun ayakta kalmasını neredeyse olanaksız hale getiren koşulların düzeltilmesi için acilen adım atılması gerekmektedir. Atılacak ilk adım, ücretlerin, resmi enflasyon farkı kadar artırılmasıdır. Hizmetlerin devamı için bu adım bir zorunluluk haline gelmiştir.
Bizler, ülke ekonomisi için önemli sorumluluklar üstleniyoruz. İşletmelerin, işçilerin iş ve işlemlerini aksatmadan yürütmek, kamu finansmanının akışının kesintisiz akışı için kesintisiz çalışıyoruz. Bizler, pandeminin zorlu koşullarında da bu görevimizi aksatmadık. Şimdi, iki yıllık zorlu sürecin ardından yükselen maliyetler karşısında varlık-yokluk mücadelesi veriyoruz. Ocak 2022’de belirlemiş olduğumuz ücretlerimiz, bugün için anlamını yitirmiştir. Örneğin, TÜİK verilerine göre; elektrik faturalarımız yüzde 120, kırtasiye giderlerimiz yüzde 80, gıda giderlerimiz yüzde 76 oranında artmıştır. Resmi rakamlar bile bunu söylüyorken, gerçek tablo daha da vahimdir. Ücretlerimiz hiç artmamış, ama giderlerimiz katlanarak artmıştır. Bununla birlikte, birçok çalışan kesim haklarını yasal güvenceye kavuşturmak için mücadele ederken, mali müşavirler, yasada olan haklarını kullanamayan meslek mensuplarıdır.
1-20 Temmuz tarihleri, Mali Tatil olarak yasada yer almaktadır. Gerçekte ise böyle bir tatil yoktur. O yüzden bizler bu tatile İşlevsiz Mali Tatil diyoruz. Ağır iş yükü, zorlu ekonomik koşulların büktüğü belimizi, yılın belirli bir zamanında doğrultmamıza fırsat verilmemektedir.
Mali müşavirler, ülke ekonomisi için çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu görevin yerine getirilebilmesi için Maliye Bakanlığı, ücretlerde acilen düzenleme yapmalıdır. Yasada yer alan Mali Tatil hakkımızı kullanmamızın önündeki engeller kaldırılmalıdır.” -Cemil Yıldız-