Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhasebeciler mucbir sebep uzatımı istiyor

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Hatay dahil deprem şehirlerindeki MUCBİR SEBEP uygulamasının uzatılmasını istiyor. Mevcut duruma göre MUCBİR SEBEP süresi 30 kasım 2023 tarihinde yani bu ayın sonunda sona erecek. Mali müşavir Nevzat Barak, meslektaşlarını temsilen bu konuda bir paylaşımda bulundu. Nevzat Barak’ın paylaşımı şöyle.
“Bilindiği üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler ile depremden etkilenen bazı bölgelerde (Hatay dahil) mücbir sebep hali 30.11.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Ancak bu bölgelerde faaliyet gösteren mükellefler yaşadıkları finansal sıkıntılar nedeniyle ya işlerini aktif hale getirememiş ya da ayakta kalmak için çeşitli fedakarlıklara katlanmıştır. Halen çaresizlik içerisinde hayatlarına devam etmektedirler. Finans kurumları kredi musluklarını tamamen kapatmış ve aylık yüzde 5 nispetlerde faiz uygulayarak çaresizliği körüklemişlerdir.
Bu nedenle normalleşme kavramı anlamını yitirmiştir. Mevcut zor durumun çözülmesi ve mükelleflerin ayakta kalabilmeleri için;
Mücbir Sebep süresinin 31.12.2024 tarihine kadar uzatılması ile depremden sonra ortaya çıkan vergi borçlarının mükellef tarafından talep esilmesi haliminde herhangi bir hesaplamaya gerek kalmadan 4 yıl faizsiz olarak ertelenmesi mecburidir.
Sosyal devlet anlayışı da bunu gerektirmektedir. Biz bu çerçevede gerekli çalışmaları yapmaktayız. Ancak tüm siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve de kamuoyunun bu konuda çaba sarf etmesi de tarihi bir görevdir.” – Adil Yeşildağ-