Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtar Engel Oldu

Defne’de Enkaz toplayan ekipler

Defne’de Enkaz toplayan ekipler ayrıştırma işlemini Elektrik Mahallesi enkazlarında yapınca muhtar Nihat Dervişoğlu müdahale etti, tartışmalar yaşadı, Polis olay yerine geldi.

Enkazlardaki molozları toplayan kamyonlar,topladıkları enkazları Elektrik mahallesinde ayrıştırma işlemini yapmasına mahalle muhtarı Nihat Dervişoğlu sert çıktı ve engel olmaya çalıştı. Bu arada gerginlikler yaşandı. Polis olay yerine geldi.

CHP il başkanı Hakan Tiryaki’de olay yerine geldi ve mahalle muhtarının halkının sağlığını korumaya yönelik engelini desteklediklerini, zira yerinde ayrıştırmanın sakıncaları olduğunun uzmanlarca defalarca hatırlatıldığının üzerini çizdi CHP il başkanı Hakan tiryaki Çarşamba günkü olayı şöyle aktardı:“Bugün Defne İlçemizin Elektrik Mahallesinde Muhtarımız Nihat Derviş ve enkaz toplayan yıkım ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine en hızlı şekilde giderek mahallede yaşamaya çalışan depremzede sakinlerimizin haklarını korumaya çalışan muhtarımızın yanında yer aldık.Konuyu yerinde dinledik ve Hatay Valiliği tarafından alınan kararı ihlal eden firmalara muhtarımızın engel olmak için haklı direnişine tanık olduk.Başka mahallelerden toplanan molozları elektrik mahallesinde ayrıştırma işlemi yapan firma çalışanları bölge sakinlerini toz ve aspest yığınına maruz bırakarak huzursuz edenlere yönetim kurulu üyelerimle birlikte karşı çıktık.Hatay’ın her noktasında yaşanan bu rahatsız edici çalışmaların daha ciddi şartlar altında gerçekleşmesi için yetkilileri ve sorumluları dikkatli olmaya davet ediyorum. Depremzedelerimiz bizim onurumuzdur .” -Sinan Seyfittinoğlu