Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mullaoğlu: ‘’Meclis halkın vekillerinden oluşmuyor’’

CHP Hatay Milletvekili Servet

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Flash Haber TV’de Fatih Ertürk’ün sunduğu “Başkentte Gündem” programına katılarak, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP Tüzük Kurultayı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ertürk’ün Hatay özelinde milletvekilleri ve belediye başkanlarının nasıl belirleneceği sorusuna cevap veren Mullaoğlu, çocukluğundan beri siyasetin içinde olduğunu vurgulayarak, üyelerle ön seçim yapılmasının zorunlu olduğunu savunduğunu söyledi.
Mullaoğlu, kurultayda da bu görüşünü dile getirdiğini belirterek, “Ön seçim, mutlak suretle hakkın korunması gereken bir sistemdir. Ancak Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen itirazlar sonucu, bu tercihi il örgütlerine bıraktılar” dedi. Partinin kendi üyelerine güvenmesi gerektiğini vurgulayan Mullaoğlu, Hatay’da 40 bin üyenin olduğunu ve bu üyelerin vereceği kararın en doğru karar olacağını ifade etti.
Yeni tüzükle birlikte pasif üye-aktif üye ayrımının geldiğini ve eğitim gören, partiye aidat ödeyen nitelikli üyelerin seçme ve seçilme hakkını kullanabileceğini belirten Mullaoğlu, tüzük değişikliğinin tek başına yeterli olmadığını vurguladı. 1980 darbesiyle gelen Siyasi Partiler Kanunu’nun mutlaka değişmesi gerektiğini söyleyen Mullaoğlu, tüm siyasi partiler için ön seçimin zorunlu hale gelmesi gerektiğini savundu.
Mevcut meclisin halkın vekillerinden oluşmadığını, Genel Başkanlar tarafından belirlenen isimler olduğunu vurgulayan Mullaoğlu, parlamenter sistemin halkın vekillerinden oluşması gerektiğini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-