Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MULLAOĞLU, TBMM’de Sığınmacılar Konusunu Gündeme Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Avukat Servet Mullaoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Suriyeli sığınmacılarla ilgili iki ülke arasında yapılacak üst düzey görüşmeler ile normalleşme sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti.

CHP Hatay Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, İyi Partinin Sığınmacılardan kaynaklanan asayiş sorunları ile ilgili grup önerisi hakkında TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada, tüm İslam coğrafyası ile Hatay’da da büyük bir coşkuyla kutlanan Gadir-î Hum Bayramı’nı kutladı.

Bu bayramın ülkemizdeki kardeşlik duygusunu daha da pekiştirmesini ve doğal afetlerin yaratmış olduğu yaraların bir an önce sarılmasına vesile olmasını diliyorum dedi.Mullaoğlu, Ak Parti Hükûmetinin, Cumhuriyet Halk Partisi ve aklıselim herkesin iyi niyetli tüm uyarılarına rağmen uyguladığı yanlış Suriye politikalarıyla ülkemize ağır faturalar ödettiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu politikaların yanlış olduğunu ve dış politikanın gerçekler üzerinden oluşturulması gerektiğini, hayallerle oluşturulacak politikaların yıkıcı sonuçları olacağını defalarca söylediklerini dile getiren Mullaoğlu, Ak Partin Hükümetinin hayalci politikalarını uygulamakta ısrar ederek ülkemize ciddi zararlar verdiğini ifade etti.

CHP’li vekil MULLAOĞLU şöyle dedi:“Atatürk “Yurtta sulh, cihanda sulh.” sözünü güzel söz olarak söylememiş, Jeopolitik olarak barışa mecbur olduğumuz için söylemiştir. Biz Türkiye olarak bulunduğumuz bölgede kesinlikle barışa mecburuz. Bu sebeple hayaller üzerine değil gerçekler üzerine oluşturulacak bir dış politika hayati derecede önem taşımaktadır” – Tamer Yazar