Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mullaoğlu; Yurtlardan Çıkartılan Depremzedeler İçin Önerge Verdi

Vicdanen doğru değil, sosyal

Vicdanen doğru değil, sosyal devlet anlayışıyla da bağdaşmaz

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, yurdun çeşitli yerlerinde konaklayan depremzedelerin Yurtlardan ve Sosyal Tesislerden çıkarıldıklarıyla ilgili haberler aldıklarını söyledi. Bunun insani açıdan doğru olmadığı gibi sosyal hukuk devleti ile de bağdaşmayacağını belirtti.

Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremzedelerin kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane, sosyal tesis ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarından çıkarıldıklarına dair yoğun şikâyetler üzerine konuyu TBMM gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Servet Mullaoğlu, barınma sıkıntıları devam eden depremzedelerin çeşitli gerekçelerle konaklamakta oldukları kamuya ait alanlardan çıkarıldıklarını ve bu ailelerin barınacak çadır, konteyner veya prefabrik ev bulamadıklarını belirtti.

Servet Mullaoğlu, depremden etkilenen aileleri sokağa atmanın doğru olmadığını belirterek, bu ailelerin nasıl ve nerede konaklayacaklarına çözüm bulunmadan konakladıkları yerlerden çıkarılmalarının aileleri sıkıntıya sokacağını ve bunun hem vicdanen doğru olmadığını hem de sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi.

Hatay CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti.

1- 6 Şubat depremleri sonrası bölgelerini terk eden depremzede sayısı kaçtır?

2- Depremzede vatandaşlarımızdan barınma için kamu kurumlarına yerleştirilenlerin sayısı kaçtır?

3- Hangi kamu kurumuna kaç depremzede vatandaşımız yerleştirilmiştir?

4- Bölgelerini terk eden depremzedelerden kaçı bölgelerine geri dönmüştür?

5- Hatay ilimizden göç eden depremzede sayısı nedir?

6- Hatay ilimizden göç eden depremzedelerden geri dönen vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

7- Son günlerde depremzedelerin konakladıkları kamu tesislerinde çıkarıldıklarına dair şikâyetler hakkında ne gibi açıklamanız vardır?

8- Konaklama alanlarından çıkarılan bu vatandaşlarımız, Bakanlığınız ilgili birimlerinin bilgisi dâhilinde mi çıkarılmaktadır?

9- Konakladıkları alanlardan çıkarılan depremzedelerin barınma sorunlarının çözümü için Bakanlığınızca ne gibi çözümler üretilmektedir?

10- Depremzede vatandaşlarımızın kamuya ait konaklama alanlarından kendilerine konaklayacakları bir alan buluncaya kadar çıkarılmamaları için herhangi bir girişiminiz ve çıkarılmış olanların yerleştirilmeleri için bir çalışmanız var mıdır? – Tamer Yazar