Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mullaoğlu:”Çocuklarımızın Işığını Çalıyorlar!”

CHP Hatay Milletvekili Servet

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, “Kalıcı Yaz Saati Uygulaması”nı eleştirerek, çocuklarımızın güneşlerinin çalındığını ve binlerce öğrenci ailesinin ve çalışanın bu uygulamadan şikayetçi olduğunu belirtti. Mullaoğlu, bu uygulamayı ve onaylayan AKP hükümetini eleştiren bir basın açıklaması yaptı ve şu konulara dikkat çekti:

“Kalıcı Yaz Saati Uygulaması”nı kaldırmadıkça çocuklarımızın güneşini çalmaya devam edecekler. Özellikle depremlerde büyük hasar gören HATAY’ımızın hala normale dönemediği, yıkıntılar ve molozların hala kaldırılmadığı ve sağlıklı eğitim koşullarının sağlanamadığı bir dönemde bu uygulama kabul edilemez. Ayrıca sokaklarda yeterince aydınlatılma yok ve bu nedenle çocuklar okula gitme süreçlerinde büyük sıkıntılar yaşıyor.”

Mullaoğlu ailelerin psikolojisini de hesaba katarak açıklamasının devamında çok erken saatlerde karanlıkta okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin ve ailelerinin psikolojisinin olumsuz etkilendiğini, kısalan uyku süresi veriminin neden olduğu sinir sistemi, dolaşım ve bağışıklık sisteminin olumsuz etkilendiğini ve bu durumun yapılan araştırmalarla ortaya konduğunu söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından uygulamanın enerji tasarrufu sağladığı yönünde açıklamalar yapılsa da, bütün bilimsel araştırmaların bu uygulama ile tasarruf sağlanmadığı yönünü, iktidarın enerji şirketlerinin daha fazla kar etmesini öncelikli gördüğünü dile getirerek isyan eden ve eleştiren Mullaoğlu, Cambridge Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sinan Küfeoğlu’nun ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın yaptığı araştırmalara atıfta bulunarak, uygulamanın devamı ile maliyetlerin düşmediğini, tüketimin azalmadığını ve tam tersine israfın arttığını gösterdi.
Ayrıca, uygulamanın gerekçesi olarak sunulan İTÜ tarafından hazırlandığı iddia edilen raporların halka açıklanmamasının uygulamanın enerji tasarrufuna bir katkı sağlamadığını gösterdiğini belirtti.
Mullaoğlu, AKP iktidarını kışın soğuğunda, zifiri karanlıkta, uykusuz ve yorgun kalkıp yollara düşmek zorunda kalan binlerce çocuğumuzun ve emekçimizin güneşini çalmaktan vazgeçmeye çağırdı ve hiçbir bilimsel temele dayanmayan, halkın büyük bölümünün sıkıntı yaşamasına neden olan kalıcı yaz saati uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini belirtti.
Mullaoğlu, bu uygulama nedeniyle mağduriyet yaşayan ve çözüm isteyen her kesimin sesi olmaya devam edeceklerini ve çocukların ve emekçilerin güneşlerine ve ışıklarına kavuşana kadar bu konuyu gündemde tutacaklarını vurguladı.