Mülteci Girişimcilik Eğitimleri:

5 İl Arasında Hatay Yok Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen mültecilere yönelik ‘Kız Kardeşim’ Projesi eğitimleri Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin ve Şanlıurfa’da. 500 bini aşan bir Suriyeli sığınmacı kalabalığına ev sahipliği yapan ve mevcut kalabalığının yarattığı sosyal ve ekonomik sorunları masaya çok fazla yatırmadan, sorunları […]

?

5 İl Arasında Hatay Yok

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen mültecilere yönelik ‘Kız Kardeşim’ Projesi eğitimleri Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin ve Şanlıurfa’da.

500 bini aşan bir Suriyeli sığınmacı kalabalığına ev sahipliği yapan ve mevcut kalabalığının yarattığı sosyal ve ekonomik sorunları masaya çok fazla yatırmadan, sorunları sessizce rafa kaldırma tercihinde ilerleyen Hatay; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen mültecilere yönelik ‘Kız Kardeşim’ Projesi eğitimleri kapsamına alınmadı. Proje eğitimleri için seçilen şehirler; Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin ve Şanlıurfa olarak sıralandı.
Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarının güçlendirilmesini, bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarının sağlanmasını ve ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi-becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesini hedefleyen Kız Kardeşim Projesi, Türkiye’de yaşayan 18-55 yaş aralığındaki kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetmesini, girişimcilik farkındalığının arttırılması ve desteklenmesini, ayrıca bilgi teknolojileri hizmetlerini doğru kullanımına destek olacak bir içeriği kapsıyor. Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin ve Şanlıurfa başlatılan eğitimler çerçevesinde, kendi alanlarında rol model olan ve ilham veren kadınlarla katılımcılar bir araya getirilerek tecrübe aktarımı sağlanması da amaçlanıyor.
-5 İL-
2018 yılı içerisinde 5 ilde gerçekleştirilen “mülteci kadınlara yönelik yerel girişimcilik eğitimleri”, katılımcıların, girişimcilikle ilgili temel konseptleri anlamalarına yardımcı olacak içerikleri ve atölye çalışmalarını içeriyor.
Hazırlanan eğitim içerikleri ve atölye çalışmaları girişimcilikle ilgili ayrıca şu konuları kapsıyor:
Girişimcilik motivasyonu… Girişimcilik ekosistemi ve girişimcilik imkanları… Yeni bir iş fikri geliştirmek…
Vizyon, misyon, hedef belirleme… Girişimcilik türleri… Yalın girişim… Değer önerisi tasarımı… İş modeli kanvası… İş fikri sunumu… Şirket türleri ve şirket kurma…
Girişimcilik yerel eğitimleri, aynı zamanda girişimcilik potansiyelinin oluşturulması ve geliştirilmesi odaklı pilot aktiviteleri de destekleyecek. Eğitimler, temelde, katılımcıların bir “İş Fikri Sunumu” oluşturmalarını sağlamayı amaçlıyor.
Gaziantep’te 30 Haziran-1 Temmuz, Mersin’de 6-7 Temmuz ve İstanbul’da ise 10- 11 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen eğitimler sonunda katılımcılara ”Katılım Belgesi” verildi.-Tamer Yazar-

Exit mobile version