Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Murat Kurum: ‘Her şeyi yıkacağız diye bir şey yok’

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’daki esnaf ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Projeye engel bir durum yoksa sağlam binayı koruyoruz. Rezerv alan içinde de olsa her şeyi yıkacağız diye bir şey yok. Projeye engel değilse yıkmayacağız. Vatandaşımız istemiyorsa orada dönüşümü biz yapmayacağız” dedi.

Hatay’da incelemelerde bulunan Bakan Kurum, Tarihi Uzun Çarşı’yı gezdi ve esnafla görüştü. Ayrıca, depremde tamamen yıkılan Habib-i Neccar Camii’nin restorasyon çalışmalarıyla ilgili proje yetkililerinden bilgi aldı.

15 Eylül’de Uzun Çarşı İçin İhale İmzalanacak

Kurum, Tarihi Uzun Çarşı’nın yeniden inşası için 15 Eylül’de ihale imzalanacağını duyurdu. Esnafa, bu tarihe kadar Valilik koordinesinde işyerlerinden taşınmaları talimatını verdi. Kurum, “15 Eylül 2024’e kadar burayı boşaltacağız, o tarihte ihalemizi yapacağız. İnşaat çalışmalarına başlayacağız. Eski binaların yıkımlarıyla birlikte hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Rezerv Alanlarda Hasarsız Binalar Korunacak

Rezerv alanlarla ilgili bir vatandaşın sorusunu yanıtlayan Bakan Kurum, “Projeye engel bir durum yoksa sağlam binayı koruyoruz. Rezerv alan içinde de olsa her şeyi yıkacağız diye bir şey yok. Projeye engel değilse yıkmayacağız. Vatandaşımız istemiyorsa orada dönüşümü biz yapmayacağız” açıklamasında bulundu.