Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mutlu Çocuklar Projesi” Hayata Geçti

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE),

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Dörtyol Devlet Hastanesi ve Dörtyol Kara Hasan Paşa Ortaokulu iş birliğiyle planlanan “Mutlu Çocuklar” projesi hayata geçirildi. Mart ayında imzalanan protokolle başlatılan sosyal sorumluluk projesi, Dörtyol Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı. Proje, çocukların hastaneye uyum sürecini kolaylaştırmayı, sosyal gelişimlerini desteklemeyi ve hastanede geçirdikleri sürecin en az örselenici şekilde ve en yüksek verimlilikle geçmesini amaçlıyor.

İlk olarak Dörtyol Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü poliklinik duvarlarına çeşitli çizgi film karakterleri resmedilerek başlayan proje, çizim ve boyama faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından etkinliklere geçecek. Etkinliklerde İSTE’nin ortağı olan Öğr. Gör. Burcu Güngör Önlen’in koordinatörlüğünde Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de yer alacak.

Mutlu Çocuklar Projesi’nin yürütücülüğünü ise Dörtyol Kara Hasan Paşa Ortaokulu’ndan Maksut Önlen ve Figen Baysal üstlenirken, proje ortakları olarak Dörtyol Devlet Hastanesi’nden Poliklinikler Sorumlusu Betül Baysal ve İSTE Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan Öğr. Gör. Burcu Güngör Önlen katkı sağlıyor.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Her anne baba için çocukları biriciktir ve hepimizin ortak dileği onların sağlık ve mutluluğudur. Yolu hastaneden geçmek zorunda olan çocuklara ve ebeveynlere destek sunulan projede ilk aşama başarıyla tamamlandı. Diğer aşamaların da verimli şekilde tamamlanmasını dilerim” şeklinde değerlendirmede bulundu. – İlyas Yiğit-