Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müze bahçesiydi, kafe oldu!

Kafeydi, müze deposu oldu!

Kafeydi, müze deposu oldu!

Uzun bir dönem Arkeoloji Müzesi olarak işlev gören, Antakya kent merkezindeki eski binanın (şimdiki Şehir Müzesi) arka bahçesi için nasıl bir projelendirme yapacaklarına karar veremeyenlerin son kararı, ‘depo’ noktasında mı final yaptı?

“Burası normalde, şimdilerde Şehir Müzesi olarak hizmet veren binanın arka bahçesi, ama kullanım dışı kaldığı için de Arkeoloji Müzesi sonrası bir işletmeciye devredildi ve kafe yapıldı. Bir süre de kafe olarak hizmet verdi. Ancak açılan kafenin ömrü de çok uzun olmadı. Herkes, yeni bir hazırlık sonrası açılacak sandı, ama tamamen kapatıldı!

Şimdilerde burası, anlaşılan o ki, müze deposu olmuş! Ya da fazla gelen tarihi eserlerin muhafaza edildiği bir alan… Eldekiler için projelendirme yapma konusunda yaşadığımız sıkıntılara da en son örnek, burası! Mesela bu kısmın ön cephesine bakın… Şehir Müzesi’nin girişinde ufak bir toprak alan var, ama nedense hiçbir zaman burası için bir peyzaj düzenlemesi yapılmadı. Halen de bakımsız durumda! Ne çiçeklendirme, ne çimlendirme, ne de başka bir şey!”

Antakyalı bir turizmcinin dile getirdiği konuda konuşan vatandaşlar ise işletilen kafenin yeniden açılmasından yana olduklarını söylerken, müze için herhangi bir yerde depolama ya da sergi alanı bulunabileceğinin altını çiziyorlar.

Tamer Yazar