Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müze ismi de değişti Müze İçeriği de

Hatay İl Kültür ve

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Bakanlık desteğiyle düzenlemesini gerçekleştirdiği Hatay Etnografya Müze Projesi rafa kalkarken, Hatay Şehir Müzesi devreye alındı, ama buna dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Kent müzeleri; bulundukları kentlerde simge olan, hafızalarda yer etmiş, hikâyesi ile kentliyi ezmeyen, bölmeyen mekanlarda kurulan, kentteki diğer müzelerden farklı olarak kentliyi birleştiren bir mantığa dayanır. Geçmişi anlatırken, bugünü belgeler, gelecek için hayal edilmesini sağlar. Kentin geleceğine dair düşsel senaryolar sunar. Dolayısıyla, kent müzesi, yüz binlerce insanın rengini, görüşünü, kente dair tasvirini içine çeker, sindirir.
Hatay Etnografya Müze Projesi’ni rafa kaldıran ve Hatay Şehir Müzesi’ni devreye alan kent idarecilerinin son kararında duranlar ise, böylesi önemli bir değişimin nedenleri noktasında kamuoyuna bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizerken, “Kenti yönetenlerle kentli arasında ciddi bir iletişimsizlik var. Açıklama yapmanın sorumluluğunda duranlar, bence bu sorumluluğu yerine getirmeliler” eleştirisinde duruyor. Tamer Yazar