Peki, yolu bu mu?
Arkeoloji Müzesi’nin eski yerinde açılması planlanan ve bu yöndeki çalışmaların sona yaklaştığı Hatay Etnoğrafya Müzesi’nde, ‘kapalıyız’ ifadesini, bu ifadenin yazılı olduğu ‘A4 Dosya’ kağıdını cama bantlayarak yapıyor oluşumuz, eleştiri konusu!
Yaz boyunca GAP Turları kapsamında gelen tur otobüslerini misafir eden Antakya’nın kent merkezi, misafirlerini, tarihi ve kültürel zenginliği yanı sıra Gastronomik kimliği ile karşıladı. Gelen tur otobüslerinin park alanı ise, Arkeoloji Müzesi’nin eski yerinde açılması planlanan ve bu yöndeki çalışmaların sona yaklaştığı Hatay Etnoğrafya Müzesi önü oldu. Henüz açılmayan, ancak büyük bir heyecanla beklenen Müze, kapalı! Ancak, ‘KAPALI’ ifadesi için kullanılan yol, eleştiri konusu! Buna dair eleştiri, tur kapsamında ciddi kalabalıkları ağırlayan bir turizmciden gelsin…
“Eski Müze’nin önünde inenler, merakla, çalışmaları süren yeni müzenin girişine yöneliyor. Zira tabelası da konulduğu için, açık zannediyor. Ama ‘kapalı’ ifadesi ile geri dönüyor. Sanırım açıldığında, önemli bir ziyaret noktası olacak. Tabi içeriği de bu anlamda merak ediliyor. Aslında sorun ‘kocaman’ bir şey değil, sadece estetik durumu! Müze kapalı, ama… ‘Kapalı’ demek için kullanılan yol, uygun kaçmamış! Yani burası küçük bir bakkal dükkanı ya da buna benzer bir şey değil! Hani yazarlar ya, ‘bir yere kadar gittim, geliyorum’ diye! Siz kalkıp ‘kapalı’ ifadesini bir A4 dosya kağıdına el yordamıyla yazar, bir de bunu cama bantlarsanız, komik olursunuz. Bunun yolu başka! Bir ‘KAPALI’ levhası hazırlamak zor olmamalı! Zor mu? Dilerim değildir ve bu durumu bir an önce değiştirirler.”
-Tamer Yazar-