Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Narin hala kayıp

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ediyor. Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde saat 15.00 sıralarında kaybolan küçük kızın bulunması için AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri ve 112 Acil Sağlık görevlileri yoğun bir çaba harcıyor.

Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Son iki gündür jandarma ekipleri, Güran ailesinin evinin de bulunduğu mahalledeki bazı evlerde ve çevresinde arama yaptı. Ayrıca, AFAD’ın dalgıçları sulama kanalında, arama kurtarma ekipleri ise mahallenin çevresi, kayalıklar ve tarlalarda çalışmalar yürütüyor. İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve AFAD İl Müdürü İlami Çakmak’ın bulunduğu helikopter de arama çalışmalarına havadan destek verdi.

Arama faaliyetleri sırasında Narin’in yaşadığı evin yaklaşık 30 metre yakınındaki kayalıklarda kurumuş kan izlerine rastlandı. Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, olay yeri inceleme ekipleri kan bulunan taşı incelemek üzere götürdü. Bölgedeki arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Valilik Açıklama Yaptı

Valilikten yapılan açıklamada, kayalıklar üzerindeki kan lekelerinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, “Valiliğimizin koordinasyonunda, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir. Kamuoyu her önemli gelişmeden bilgilendirilecektir,” denildi.

Narin’in annesi Yüksel Güran, kızının çok zeki ve okumayı seven bir çocuk olduğunu belirterek, “Acım çok büyük. Başka Narinler kaybolmasın, başka anneler ağlamasın. Kızımın cesedini bile görsem şükredeceğim ama kızım yok,” dedi. Kızının kaybolduğu gün öğle yemeğinde patates kızartması istediğini ve yemekten sonra Kur’an kursuna gittiğini aktaran Güran, “Akşam amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündük, ama orada da olmadığını öğrendik. Evde hiçbir eşya bırakmamış,” dedi.

Baba Arif Güran ise, kızının bulunması için emek harcayan tüm ekiplerle teşekkür ederek, “Evladımın son görüldüğü an okul güvenlik kamerası görüntüsü. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyoruz,” dedi. Güran, asılsız ihbarlar nedeniyle telefonunu kapattığını ve gerçek ihbar sahiplerinin kendisine ulaşamadığını belirtti.

Yetkililer, Narin Güran’ın bulunması için yürütülen çalışmaların devam edeceğini ve vatandaşlardan gerçek ihbarlarda bulunmalarını rica etti. – Volkan İcil-