Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Av. Nabi İNAL

Neden Yapılmadı…

      Dile kolay. Aradan 20 yıl geçmiş. 20 yıl önce; gördüğümüz eksikleri tamamlayacağız, yapılmayanları yapacağız, yanlış yapılanları düzelteceğiz. Doğrulara yeni doğrular katmak suretiyle ülkemizi dünyanın sayılı devletleri arasına sokacağız diyerek siyaset sahnesine çıkanlar bugün aradan 20 yıl geçmesine rağmen yine aynı sözleri söylemek suretiyle seçmenden oy istemektedirler.

      20 yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında, geleceği en yüksek noktayı hedef gösterenler, bugün aynı hedefi 2053 yılı için göstermeye başlamışlardır.

      Buda gösteriyor ki; geçmiş 20 yıl içinde önemli bir şeyler yapılamamış, vaat edilenler geçekleştirilememiş, söylenen sözler tam anlamıyla tutulamamıştır.

      2053 yılını yeni bir hedef olarak göstermek, verilen sözlerin tam anlamıyla yerine getirilmediğinin açık bir kanıtı olsa gerek.

      Şimdi sormak gerekiyor; 20 yıl uzunca bir süre. Vaat edilenlerin, tutulacağı dile getirilen sözlerin, yapılacağı garanti edilenlerin yerine getirilmesi için yeterde artar bile. Bu süre içinde bunlar yerine getirilmediğine göre, acaba 2053 yılına kadar nasıl yerine getirilecek ve bu doğrultuda verilen sözlere nasıl güvenilecek?

      İşte şimdi, sandığın seçmen önüne konulacağı günler yaklaşırken, seçmende bu soruları yüksek sesle dillendirmeye, alacağı yanıta göre de kendine bir yol ve yön çizmeye gayret etmektedir.

      Eğer 20 yılda yerine getirilemeyen sözlerin, gelecek 30 yıl içinde gerçekleştirileceği yolunda verilen sözlere güven duyulacaksa, bu takdirde oyunu o doğrultuda kullanacak ve yapılacak seçimlerden iktidar partisi başarılı olarak çıkacaktır.

      Eğer seçmen bu sözlere inanmaz ve oyunu aksi yönde kullanmaya karar verirse, o takdirde de muhalefet partileri seçimden başarıyla çıkacaklardır.

      Bir yandan verilip gerçekleştirilemeyen sözler, öte yandan önümüzdeki 30 yıl için vaat edilenler.

      Ekonomik dar boğazın had safhaya girdiği bir dönemde, söylenen bu sözlere inanan da çıkacak, inanmayanda.

      Ülkenin içinde bulunduğu durum gözler önünde.

      Mutfaktaki yangın giderek büyüyor.

      Ekonomideki sıkıntı giderek etkisini daha fazla göstermeye başlıyor.

      İşte böylesi bir durumda en geç 2023 yılı Haziran ayında yapılması gereken seçimler nedeniyle karşılıklı söylemler yapılıyor, vaatlerde bulunuluyor.

      Seçmen böylesi bir ortam içinde söylenenleri dinliyor ve doğru olan ile doğru olmayanı ayırt etmeye çalışıyor.

      Bunun içinde söylenen sözlerin gerçekleşebilir olup olmayacağını ve özelikle neden 20 yıl içinde bunlar yapılmadı diye iktidar kanadının sorgulanması yoluna gidilirse, bundan herkesin kazançlı çıkacağını unutmamak gerekir.

      Söylenen sözlerin, yapılacağı vaat edilenlerin, bir seçim sözü ve vaadi olduğu kanısına varılarak oylar bu doğrultuda kullanılırsa, neden 20 yıl içinde bunlar yapılmadı sorusuna da yanıt alınmış olunacaktır.

      Seçmenin bu gerçekleri görmek suretiyle hareket etmesi ve oyunu kullanması ülke yararına bir sonuç verecektir.

      Bunun böylece bilinmesinde ve bu bilinen yol doğrultusunda da hareket etmesinde sayılamayacak kadar çok yararlar bulunmaktadır.

      Bunun içinde bir kez daha iyice düşünmek ve neden 20 yıl içinde bunlar yapılmadı sorusuna doğru yanıt bulabilmek için, herkesin başını elleri arasına almak suretiyle, uzun uzun düşünmesi ve vereceği karar doğrultusunda hareket etmek suretiyle, ülke yararına olan doğru yolu bulması gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyor ve mutlu bir geleceğin sağlanabilmesi için de bu yolda adımlar atılmasını diliyoruz….

                                                                                                              [email protected]

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER