Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nilüfer Belediyesi deprem mağdurlarını andı

Tam bir yıl önce

Tam bir yıl önce Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin yıldönümünde Nilüfer Belediyesi tarafından Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılanlar, depremzede vatandaşların acılarını paylaşmak için iki dakikalık saygı duruşunda bulundular.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma törenine bütün çalışanlar katıldı. Törende, depremde hayatını kaybedenlerin anısına iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanvekili Remzi Çınar, yaşanan acının tarifinin olmadığını ve yüreklerdeki sızının devam ettiğini belirterek, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına sabırlar diliyoruz. 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen bu felaket, bütün Türkiye’nin yüreğini yaktı” dedi.
Yaraları sarmak için bütün Türkiye gibi Nilüfer halkının da seferber olduğunu hatırlatan Çınar, “Nilüfer halkı burada da farkını gösterdi ve olağanüstü bir dayanışma örneği sergiledi. Bizler de Nilüfer Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik. Deprem bölgesine yardımların ulaştırılması ve bölgedeki eksikliklerin giderilmesi noktasında elimizden gelen her şeyi yaptık” dedi.


Nilüfer’de muhtemel bir depreme karşı da hazırlıkların yapıldığını belirten Remzi Çınar, “Afet öncesi önlem ve eğitim çalışmalarına hız verdik. Nüfusu en yoğun olan 28 mahallemizde bulunan Afet İstasyonlarımızı elden geçirdik. İlçe genelindeki 114 adet toplanma alanımız hakkında halkı bilgilendiren çalışmalar yaptık” şeklinde konuştu.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de 6 Şubat depreminin yıldönümünde felaketten en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay’daydı. Hatay Köprübaşı’nda düzenlenen anma törenine katılan Başkan Turgay Erdem, Asi Nehri’ne karanfil bıraktı. Nilüfer Belediyesi’nin Samandağ’daki kurduğu konteyner kentteki depremzedeleri de ziyaret eden Erdem, “Bugüne kadar nasıl bir arada, dayanışma içinde olduysak bundan sonra da birbirimizden güç almaya devam edeceğiz” diyerek, bölgeye desteklerinin süreceğini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-