Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nusret Cömert: “Şehir merkezinde AVM’lere izin yok”

İYİ Parti Hatay Büyükşehir

İYİ Parti Hatay Büyükşehir belediye başkan adayı Nusret Cömert ,kazanması durumunda kent merkezinde AVM’lere izin vermeyeceğini bildirdi
Bir TV kanalına Canlı yayın konuğu olan İYİ Parti HBB adayı Nusret Cömert, “Hatay Yeniden” vizyonunu anlatırken Hatay’da kültürümüzün önemli yapı taşları olan esnafın ve zanaatkârın da kazanacağını açıkladı.
Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak afetlere dirençli, modern, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa etmeye kararlı olduğunu söyleyen İYİ Parti adayı Nusret Cömert, özetle şöyle dedi:

“Hatay’ın tarihi alanlarını ve tarım arazilerini koruyarak hazırladığım plan ile altyapısı ve üstyapısının doğru şekilde oluşturulduğu, ulaşım entegrasyonun sağlandığı, lojistik düzenlemelerinin yapıldığı, ihtiyaca uygun işyerlerinin belirlendiği, sanayi ve üretim alanlarının büyümeye elverişli olarak planlanıp hayata geçirildiği ve kent peyzajının yapıldığı güzel Hatay’ı yeniden inşa edeceğim. Şehrimizde ‘Yeni Hatay ’yaşam bölgeleri oluşturacağım. Yeni Hatay’da parklar, okullar, kreşler, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve spor alanları olacak. Her kesimden ve her yaştan vatandaşım için kafeler, restoranlar, kültür, sanat merkezleri ve sosyal yaşam alanları olacak. Bunları hafif raylı sistemlerle birbirine bağlayacağım Hatay’ın şehir merkezlerinde AVM olmayacak, Hatay esnafı ve zanaatkârı kazanacak”

“Hatay’ımız için bir koordinatör görevi yürüteceğim” diyen ve “Hatay Yeniden” vizyonunu birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayış temelinde oluşturduğunu anlatan Nusret Cömert, katma değerli tarımsal üretimin artırılması, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, lojistik kabiliyetlerin güçlendirilmesi, karma organize sanayi bölgeleri, ihtisas organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin kurulumu, mesleki eğitim ve istihdamın artırılması ile ilgili projelerini de detaylandırdı.

İYİ Parti adayı Nusret Cömert, “Hatay’ı yeniden inşa ederken projeler ve finansmanı için yerel ve ulusal kaynakları değerlendirirken uluslararası kurum ve kuruluşların finans ve bilgi kaynaklarını harekete geçireceğim. Birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayışı hakim kılarak Hatay’ımız için bir koordinatör görevi yürüteceğim.” dedi.

(Yusuf Cemil Karaçay)