Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O kadar çok beton ile çevrildik ki…

Yeşil Alana İhtiyacımız Var!

Yeşil Alana İhtiyacımız Var!

Antakya Stadı’ndan geriye kalan alanda yükseltilecek Millet Bahçesi içine yapılması beklenen yapılar için konuşan, Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı, “Ekonomimizin bu kadar kötü olduğu bir dönemde, neden kaynaklarımızı demire betona gömeriz, anlamak mümkün değil” dedi.

Cami ve sosyal donatıların da yer alması nedeniyle tartışması süren, Antakya Stadı’ndan geriye kalan alanda yükseltilecek Millet Bahçesi için görüşlerini paylaşan Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı, kentin daha fazla yeşil alana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hatırlanacağı gibi bu konuda son açıklama, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin’den gelmiş, alana dair son proje halinin paylaşılması istenmiş, kamuoyunun beklentisine işaret edilmişti. Proje için benzer yönde tespitlerini ve kaygılarını paylaşan Boyacı ise şunları dile getirdi:

“Hatay Stadyumu yerine yapılacak olan Millet Parkı’nı, neden beton duvarlar ve demir korkuluklarla çeviriyoruz? Ortada bir yeşil alan, etrafında yürüme koşu alanı kalsa, daha güzel olamaz mı? Tüm dünyada, yeşil alanların ve parkların duvarları olmaz! Şehir mimarisinin bir parçası olarak tasarlanır. Ne kadar minimalist bir tasarım olursa, o kadar estetik ve vatandaşlar için daha kullanışlı ve huzurlu olacaktır.

Antakya’da o kadar çok beton ile çevrildik ki, daha çok yeşili hissetmeye ihtiyacımız var. Örnek çok, ama Maltepe sahilinde yapılan park düzenlemesi, buraya en uygun olanıdır belki de. Ekonomimizin bu kadar kötü olduğu bir dönemde, neden kaynaklarımızı demire ve betona gömeriz, anlamak mümkün değil!”

Tamer Yazar