Ödülle döndüler

Antakya’ya İzmir alkışı Mozart Akademi tarafından düzenlenen 3. İzmir Polifonik Korolar Festivali’nde sahne alan Antakya Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu, aldığı Plaket ve Ödül Sertifikası’na bolca da alkış ekledi. Genel hedefi, evrensel müziğin ayrılmaz bir parçası olan çoksesli koro müziği türünün ülkemizde daha da gelişip yaygınlaşmasını sağlamak ve böylece müzik kültürünü geliştirmek olan İzmir Polifonik […]

Antakya’ya İzmir alkışı

Mozart Akademi tarafından düzenlenen 3. İzmir Polifonik Korolar Festivali’nde sahne alan Antakya Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu, aldığı Plaket ve Ödül Sertifikası’na bolca da alkış ekledi. Genel hedefi, evrensel müziğin ayrılmaz bir parçası olan çoksesli koro müziği türünün ülkemizde daha da gelişip yaygınlaşmasını sağlamak ve böylece müzik kültürünü geliştirmek olan İzmir Polifonik Korolar Festivali’ndeki performanslarına dair konuşan, Koro’nun kurucusu ve Şefi Sezgin Suna, “Son dönemde Türkiye’de polifonik koroların sayısının çoğalmasıyla birlikte, Festivaller ve Korolar Şenliği adı altında organizasyonların sayısı da artmaya başladı. Buna dair ilk çalışma, Ankara Polifonik Korolar Derneği Genel Başkanı Mustafa Apaydın hocamızın başkanlığında yapıldı. Bu yıl 17.si yapılan Nevit Kodallı Korolar Şenliği de bu çerçevede ilerleyen organizasyonlardan biri… Arkasından Denizli, Kıbrıs, Çanakkale… Ve 3 yıldır da, Mozart Akademi Derneği tarafından düzenlenen İzmir Polifonik Korolar Şenliği Türkiye’de yaygınlaşmaya başladı” dedi.
-BAŞARI ÖDÜLÜ-
Bu sene Mersin’de düzenlenen Nevit Kodallı Korolar Şenliği’ne hem çocuk hem de polifonik büyükler korosu ile katıldıkları bilgisini veren Sezgin Suna, 8-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen 3. İzmir Polifonik Korolar Festivali’ne ise sadece ‘çocuk korosu’ ile katıldıklarını söyledi. İzmir’deki festivalin son gününde sahne alan Çocuk Korosu’nun, çocuk şarkılarını yorumlamada ‘Başarı Ödülü’ aldığını ifade eden Suna, “Bu, bizler için çok büyük bir onur” diye konuştu.
-SAINT PIERRE-
30 Haziran’da Batıayaz’daki eski bir Ermeni Kilisesi’nde ‘Saint Pierre Bayramı’ çerçevesinde gerçekleştirilecek olan geleneksel ‘Barış Ritüeli’ için çalışmalarının devam ettiğini de dile getiren Suna, “Benim, Katolik Rahibe Barbara Kallach ile beraber 25 yıldır katıldığım bir rütüel. Sıradaki etkinliğimiz bu olacak. 30 Haziran’da gerçekleştirilecek olan organizasyon, bildiğiniz gibi herkese açık bir organizasyon. Amatör ya da profesyonel, müziğin içerisinde yer alan, şarkı söylemek ya da her hangi bir enstrümanla destekte bulunmak isteyen herkese açık bir ritüel. Bu kapsamda, 3 semavi dinin ezgilerinden oluşan barış temalı şarkıları ve ilahileri çok sesli bir şekilde gelecek misafirlerimizle beraber paylaşmak istiyoruz” dedi.
-ÇANAKKALE-
Saint Pierre Bayramı ritüeli ardından Polifonik Koro olarak 3-9 Temmuz’daki Çanakkale Korolar Festivali’ne katılacaklarını söyleyen Sezgin Suna, son dönemde artan koro sayısına işaret ederken, şu tespiti paylaştı:
“Antakya’da, Barış Korosu ya da Medeniyetler Korosu gibi, geleneksel (Klasik Türk Müziği ve Türk Halk Müziği) koroların dışında kurulan koroların temelinde Rahibe Barbara’nın başlattığı bu ritüeli görüyorum. Çünkü Antakya’da yaşayan 3 semavi dinin ezgilerini bu kentte ilk seslendirmeye başlayan kişi, Katolik Rahibe Barbara Kallasch’tır. Bu konuda öncü olmuştur. O anlamda, koroların artması tabi ki çok güzel bir şey. Bu, rekabeti de beraberinde getirecektir, ki bu rekabet de çıtanızı yükseltmenize yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.”
-Tamer Yazar-

Exit mobile version