Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oğlunu denizde kaybeden acılı baba:

Kredileri Ödeyemez Olduk! Ekonominin

Kredileri Ödeyemez Olduk!

Ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkar, yaşadığı sıkıntıları kullandığı kredilerle aşmaya çalışıyor. Ancak alınan krediler ‘nefes’ olmak yerine, çoğu zaman ‘takibe’ düşüyor! Hatay-Samandağlı Cumali Gündoğan da bu sıkıntının tam ortasındaki isimlerden bir tanesi.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce balık avı için denize açılan 23 yaşındaki oğlunu bir daha göremeyen, denizde boğulduğu söylenen oğlunun cesedine dahi erişemeyen acılı baba Cumali Gündoğan, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle aldığı esnaf kredisini ödeyemediği için sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

-TAKİBE DÜŞTÜ-

Söz konusu krediyi Defne-Harbiye Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi üzerinden aldığını anlatan Gündoğan, herkesin içinde olduğu ekonomik zorlukların kendisini de fazlasıyla etkilediğini ve işlerin de umduğu gibi gitmemesi sebebiyle krediyi geri ödeme konusunda problemler yaşadığını dile getirdi.

Aldığı kredinin ödenemeyen taksitleri yüzünden takibe düştüğünü ifade eden acılı baba Cumali Gündoğan, kaybettiği ve akıbetinden hala haber alamadığı oğlunun acısı yüzünden hayatlarının çok değiştiğini, bir de üstüne bu durumun eklendiğini söyledi, bu konuda ne yapacağını bilemediğini aktardı.

-OĞLUMDAN SONRA-

Denize açılan oğlunun kaybolmasının ardından her şeyin kendileri açısından değiştiğini ifade eden baba Gündoğan, “Oğlum kaybolana dek herhangi bir sorunumuz olmadı ne işte ne de ödemelerde ama… Ne zaman bu kayıp olayı yaşandı, ondan sonra her şey değişti! Bu süreçte birçok şey (arama kurtarma çalışmaları, dalgıçlar, tekne kiralama gibi) için çok ciddi paralar harcama durumunda kaldık, ama buna rağmen kimselerden destek almadık, kendi kaynaklarımızla ayakta kaldık, kalmaya çalıştık. Ancak bu zorlu ve yorucu süreç hem acımızı katladı hem de şartlarımızı çok zorladı ve bugün artık ödememiz gerekenleri ödeyemez hale geldik” şeklinde konuştu.

Tamer Yazar