Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerin eğitim sorunu devam ediyor

Maraş merkezli geçen yıl

Maraş merkezli geçen yıl meydana gelen depremin ardından bölgedeki öğrenciler, hala çözülmeyen sorunlarla boğuşuyor. Özellikle eğitim, ulaşım ve okul binalarının durumu, öğrencilerin eğitim haklarını kısıtlıyor.
BirGün’de yer alan habere göre, Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Nezahat Güven Anadolu Lisesi, az hasar alan okullardan biri olarak belirlenmiş, ancak bina üzerinde gerekli güçlendirme çalışmaları yapılmamış. Tadilat ihalesi açılmayan okulda öğrenciler, başka liselerde öğrenim görmek zorunda kalmış durumda. Ayrıca, CİMER’e yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığı ifade edilmiş.

Okullarına dönmek isteyen öğrencilerden biri olan 17 yaşındaki S.Y., yaşadıkları zorlukları şu şekilde ifade etti: “Okul az hasarlı olduğundan beri bir güçlendirme, tamirat çalışması yapılmadı. Eylül ayında okullar açıldığında ilk başta Gümüşgöze Ortaokulu’na gönderildik. Sonra Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi’ne geçiş yaptık. Ancak, bu süreçte yaşadığımız ulaşım sorunları ve geçici okullardaki eğitim koşulları, öğrencileri mağdur ediyor.”
Ulaşım sorunlarına da değinen S.Y., “Ücretsiz servislerin Ocak ayında ihalesinin verilmeyeceğini duyduk. Ücretli servislere döneceği söyleniyor. Otobüsler olmadığı için mağdur olacağız” dedi.

Afet bölgesindeki diğer öğrenciler de benzer sorunları paylaşıyor. Yetersiz sosyal faaliyetlere ulaşamadıklarını, ders sürelerinin kısaltıldığını ve psikolojik destek alamadıklarını ifade ediyorlar.
Hasarlı, yıkılan ve kamu binası olarak kullanılan okulların listesi şu şekilde:
Defne Anadolu Lisesi
Selim Nevzat Anadolu Lisesi
İpekyolu Meslek Lisesi
Mehmet Rende Ortaokulu/Mustafa Kemal Akbay İlkokulu
Taşınılan okullar ise şu şekilde:
Nimet Fahri Meslek Lisesi
Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu
Serkan Talan Meslek Lisesi
Cemil Şükrü Ortaokulu – Meriç Demiray-