Öğrencilerin üniversiteye kazandırılması önemli!

Ama devamı ne olacak, Bu Hiç Belli Değil! Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi MÜGAM Direktörü Prof. Dr. Murat Erdoğan, ‘GERİ DÖNÜŞ’ hikayesinin aksine, yaşanan değişimi anlattı. “2021 itibariyle, Türkiye üniversitelerinde 47 bin 482 Suriyeli öğrenci var. Bu gençlere özel yatırım yapılması, geleceğin uyum politikaları bakımından önemli.” Hatay ve diğer kentlerdeki üniversitelerde okuyan Suriyeli öğrencilerin eğitime […]

Ama devamı ne olacak, Bu Hiç Belli Değil!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi MÜGAM Direktörü Prof. Dr. Murat Erdoğan, ‘GERİ DÖNÜŞ’ hikayesinin aksine, yaşanan değişimi anlattı. “2021 itibariyle, Türkiye üniversitelerinde 47 bin 482 Suriyeli öğrenci var. Bu gençlere özel yatırım yapılması, geleceğin uyum politikaları bakımından önemli.”

Hatay ve diğer kentlerdeki üniversitelerde okuyan Suriyeli öğrencilerin eğitime ve eğitim yoluyla da topluma kazandırılmasının önemli olduğunu dile getiren, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye Göç Araştırmaları Merkezi (MÜGAM) Direktörü Prof. Dr. Murat Erdoğan, “Türkiye’de yaşayan Suriyeli sayısı; 3,7 milyonu geçici koruma statüsünde, 110 bini ikamet müsaadesiyle ve yaklaşık 200 bini de çifte vatandaş olmak üzere, toplamda 4 milyonun üzerinde. Suriyelilerin sayıları azalsa da Türkiye’ye gelmeye devam ediyorlar. Hükümet, artık gelen her Suriyeliye geçici koruma verilmeyeceğini, inceleneceklerini, bunun için de kamplara alınacağını duyurdu. Türkiye’deki Suriyeliler konusunda, orta ve uzun vadeli gerçekçi önlemlere ihtiyaç var. Halen 2021 itibariyle, Türkiye üniversitelerinde 47 bin 482 Suriyeli öğrenci var. Bu gençlere özel yatırım yapılması, geleceğin uyum politikaları bakımından önemli” dedi.

-POLİTİKASIZLIK!-

Independent Türkçe’den Gülseven Özkan’a konuşan Erdoğan, Türkiye’de doktora, doçent, profesör derecesi olan Suriyelilere de işaret ettiği açıklamasında, yaşanan değişimi aktardı ve yapılması gerekeni de şöyle paylaştı:

“Hem akademisyenler hem de öğrenciler konusunda, yeterli ve etkili politikalar uygulanmıyor. Öğrencilerin üniversiteye kazandırılması önemli, ama devamı ne olacak, bu hiç belli değil. Türkiye’nin, bu kaynağı değerlendirme şansı azalıyor. Bu konuda kapsamlı politikalara ihtiyaç var.”

-MAYIN!-

Hatay ve diğer kentler özelinde süren tartışmalı başlığa dair son gelişme, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Hatay-Suriye sınırına ‘mayın’ yerleştirmek üzere kente gelmek istemesiyle daha da alevlenmiş, devreye İçişleri Bakanlığı ve ardından Hatay Valiliği’nin girmesinin ardından, Özdağ bu girişimini askıya almıştı.

-Haber/Tamer Yazar-

Exit mobile version