Öğretmenler alanda…

Mesleğimizin Onuru, Çocuklarımızın Geleceği İçin İş Bırakıyoruz! Eğitim Sen ile Eğitim İş başta olmak üzere, 12 öğretmen sendikası temsilcisinin Ankara’da aldığı ortak karar kapsamında, dün ilimiz ve ülke genelinde öğretmenler derslere girmedi. Öğretmenlerin dünkü ülke geneli eyleminin gerekçesi olarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu gösterildi, “Eğitim sendikaları olarak, eğitim emekçilerinin görüşü alınmadan hazırlanan, sorunlarımızı çözmek bir yana […]

Mesleğimizin Onuru, Çocuklarımızın Geleceği İçin

İş Bırakıyoruz!

Eğitim Sen ile Eğitim İş başta olmak üzere, 12 öğretmen sendikası temsilcisinin Ankara’da aldığı ortak karar kapsamında, dün ilimiz ve ülke genelinde öğretmenler derslere girmedi. Öğretmenlerin dünkü ülke geneli eyleminin gerekçesi olarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu gösterildi, “Eğitim sendikaları olarak, eğitim emekçilerinin görüşü alınmadan hazırlanan, sorunlarımızı çözmek bir yana dursun, bize yeni haksızlıkları ve angaryaları dayatacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı ilk günden beri itirazın örgütleyicileri olduk. Mesleğimizin onuru, çocuklarımızın geleceği için iş bıraktık” denildi.

Antakya köprübaşında; Eğitim Sen, Eğitim İş, TÖBSEN ile birçok öğretmen sendikası üyesi öğretmenin katılımı ile gerçekleşen eylemin ortak açıklamasında, bugünün eğitim emekçisinin haksızlıklar karşısında susmayacağı, baskılara boyun eğmeyeceği ifade edilerek, mesleğinin onuruna ve çocuklarının geleceğine sahip çıkmanın günü olduğu vurgusu yapıldı.

Hatay Eğitim Sen Şube Başkanı Özgür Tıraş, dünkü eylemle ilgili şunları söyledi:

“Bugün, ‘artık yeter!’ demenin, sendikal önderimiz Fakir Baykurt’un dediği gibi ‘ders vermenin’, bizi hafife alanları uyarmanın günüdür! Bugün, eğitim sendikaları olarak, üretimden gelen gücümüzü kullanacak ve iş bırakarak kararlılığımızı gösterecek ve ders vereceğiz!”

Tıraş, meslek mensuplarını eyleme götüren nedenleri ve istekleri de şöyle sıraladı:

-19 Kasım tarihinde gerçekleşecek Kariyer Sınavı’nın derhal iptal edilmesi,

-Eğitim/Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi,

-Tüm eğitim çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı sağlanmasına ilişkin düzenleme yapılması,

-Kamuda mülakat uygulamasına son verilmesi,

-Tüm eğitim çalışanlarına, sosyal devlet ilkesi gereği, ayrım yapılmaksızın giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılması ve aile çocuk yardımı tutarlarının iyileştirilmesi,

-Vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi,

-Öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanması.

-Eğitim Emekçileri; Kariyer Basamakları Sınav’ının iptali, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi, yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret artışı, güvenceli iş, kamusal ve demokratik eğitim mücadelesini sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir.

EĞİTİM İŞ AÇIKLAMASI

Dünkü orta eylemde, Eğitim İş Şube Başkanı Mustafa Günal da bir konuşma yaptı ve özetle şöyle dedi:

“Tarih, eğitim emekçilerinden, çocuklarımızın geleceğinden ve nitelikli eğitim hakkından yana olanları mutlaka yazacaktır. Emeğimize, alın terimize ve mesleki itibarımıza saldıranlar ile çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkını gasp edenler ise tarihle yargılanacaktır.

Bir Başöğretmenin kurduğu ülkede, eğitim emekçisini değersizleştirmek, Başöğretmenimizin yeni nesilleri emanet edecek kadar güvendiği öğretmenlerin uzmanlığını, kendi yeterliliğine bakmadan teste tabi tutmak, öğrencileri ise Anayasal hakları olan laik, bilimsel ve kamusal eğitimden mahrum bırakmak kimsenin haddi değildir! Bu gerçeği anlamayanlara cevabımızı, hep birlikte vereceğimiz mücadeleyle göstereceğiz! Gücümüz birliğimizde, gücümüz örgütlülüğümüzdedir!” -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version