Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenler, Hatay’da konut sorunu yaşıyor

Türk Eğitim-Sen Hatay 1

Türk Eğitim-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Solğun, deprem bölgesinde görev yapan ve şehir dışından gelen 4 bin 700 öğretmenin konut sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı. Aksi halde, öğretmenlerin tayin isteyerek bölgeden ayrılmayı düşündüklerini belirtti.
Solğun, “6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen şehir Hatay olmuştur. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu geçici olarak diğer illere gitmek zorunda kalmış, konteyner kentler kurulmuş ve geçici konutlarda barınma başlamıştır. Öğretmen arkadaşlarımızın il dışına tayin olması nedeniyle yerlerine 4700’e yakın yeni öğretmen Hatay’a atanmıştır. Ancak, bu öğretmenler konteyner kentlerde barındırılmaktadır ve kalıcı konut eksikliği büyük bir sorun teşkil etmektedir” dedi.
Altınözü ve diğer ilçelerdeki konteynerlerden çıkacak öğretmenlerin nerede kalacakları, kiralık ev bulup bulamayacakları ve yeterince kalıcı konut olup olmadığı konularının acilen yanıt bulması gerektiğini belirten Solğun, “Yetkililerden kalıcı konut ihtiyacı karşılanana kadar kamu çalışanlarına kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz. Deprem bölgesinde kiralık konut bulmak son derece zor. Kamu çalışanları, çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve ek hakların verilmesini talep ediyor. Afet tazminatı, elektrik ve su bedellerinin AFAD tarafından ödenmesi gibi düzenlemeler, çalışanların moralini artıracaktır. Deprem bölgesinde en büyük ihtiyaç insan gücüdür ve bunu göz ardı etmemek gerekiyor” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-