Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenlere maaş müjdesi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenleri sevindirecek bir teklifle TBMM’ye başvurdu. Tanal’ın hazırladığı kanun teklifi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında özlük hakları belirlenen eğitimcilerin, her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş tutarında ikramiye alabilmelerini amaçlıyor.
Kanun teklifinin gerekçesinde, eğitim hizmetlerinde görev alan öğretmenlerin yaşam şartlarının yüksek enflasyonun etkisiyle kötüleştiği ve mesleğin onuruna yakışır bir hayat sürdürmelerinin zorlaştığı belirtildi. Ayrıca, Avrupa Eğitim Bilgi Ağı’nın raporuna göre, Türkiye’de son 11 yılda öğretmen maaşlarının Euro bazında düştüğü vurgulanarak, öğretmen maaşlarının iyileştirilmesinin mesleğin itibarını koruma açısından önemli olduğu ifade edildi.
CHP’nin hukukçu vekili Mahmut Tanal, kanun teklifi gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlerimiz, geleceğimizin mimarlarıdır. Onların refah düzeyini artırmak ve hak ettikleri ücreti almalarını sağlamak devletin ödevi olmalıdır. Bu teklif, öğretmenlerimizin çalışma hayatına daha olumlu bir katkıda bulunarak mesleklerine duydukları saygının da artmasını hedeflemektedir.” – Adil Yeşildağ-