Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB sanatın önemini mi farketti?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez sömestr tatilinden önceki son haftada öğrencilerin çeşitli faaliyetlere katılmasını teşvik etmek amacıyla “dönem sonu faaliyet haftası” düzenlenecek. Karne öncesi 15-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu etkinlik haftasında, öğrenciler sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel alanlarda keyifli bir deneyim yaşayacaklar.
Yaklaşık 19 milyon öğrencinin bulunduğu ilk ve ortaöğretim kurumlarında, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyetler tarafından organize edilecek etkinliklerle dil bilgisel ve hitabet yeteneklerinin geliştirilmesi, yeteneklerin sergilenmesi, paylaşmanın öneminin kavranması, takım çalışmasının başarıdaki rolünün öğrenilmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşanması ve sosyal gelişim için okulun bir fırsat olduğunun vurgulanması hedefleniyor.
15-18 Ocak tarihlerini kapsayan “dönem sonu faaliyet haftası” boyunca, resmi ve özel tüm okullarda “kış şenliği” havasında düzenlenecek etkinlikler, öğrencilere eğlenceli ve öğretici bir atmosfer sunacak. Bakanlık merkez teşkilatı ve ilgili birimlerin önerileri doğrultusunda hazırlanan faaliyet planı, öğrencilerin eğlenceli bir hafta geçirmelerini sağlamak amacıyla oluşturuldu.