Okulların Hiçbir Eksiği Kalmamalı

Solğun, yüz yüze eğitimden yana olduklarını ancak gerekli tüm tedbirlerin de alınmasının gerekliliğini söyledi Türk eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, okullarda yüz yüze eğitimden yana olduklarını söyledi, ancak tüm tedbirlerin de mutlaka alınmasının gerekliliğini bildirdi ve “Bu noktada artık okullarımızın hiçbir eksiği kalmaması lazım” mesajını verdi. Okullara acilen ek bütçe tahsis edilmesinin […]

Solğun, yüz yüze eğitimden yana olduklarını ancak gerekli tüm tedbirlerin de alınmasının gerekliliğini söyledi

Türk eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, okullarda yüz yüze eğitimden yana olduklarını söyledi, ancak tüm tedbirlerin de mutlaka alınmasının gerekliliğini bildirdi ve “Bu noktada artık okullarımızın hiçbir eksiği kalmaması lazım” mesajını verdi.
Okullara acilen ek bütçe tahsis edilmesinin önemine değinen Solğun, “Bilindiği gibi okullarımıza tahsis edilen bütçe yetersiz geldiği için okullarımızın büyük bir çoğunluğu çok önemli giderlerini okul aile birliği üzerinden velilerin ya da bağışçıların yapmış olduğu katkılar ile yürütmektedir. Ancak geride bırakılan süreç içerisinde yüz yüze eğitime ara verildiği için okul aile birliklerinin gelirleri kesintiye uğradı. Bundan dolayı okullarda ciddi anlamda sıkıntılar söz konusudur. Okul iradecilerimiz birtakım iş ve işlemleri yürütmekte zorlanmaktadır. Dolayısıyla okullara ek bütçe tahsisi talebinde bulunduk. Öte yandan büyük şehirlerde mevcutları çok kalabalık olan sınıflarımız var. 18 milyon öğrencisi olan bir ülkeyiz. 35-40-50 kişilik sınıflarda salgın koşullarının gerektirdiği sosyal mesafeyi nasıl koruyacaksınız? İvedilikle derslik üretilmesi gerekiyor. Bu kısa süre içerisinde yeni binalar yapılamayabilir ancak pansuman tedbir olarak kapasitesinin altında eğitim faaliyeti veren okullarımızın sınıfları, sınıf mevcudu fazla olan okullarımıza tahsis edilebilir. Böylece sınıflarda seyreltilme söz konusu olabilir” dedi.
Ders süreleri 30 dakikaya düşürülmeli …
Kapalı ortamların covid riskini artırdığına dikkat çeken Solğun, ders sürelerinin 30 dakikaya düşürülmesini, teneffüs sürelerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini bildirdi ve şunları dile getirdi: “Bunun yanı sıra ders ve teneffüs süreleri de yeniden düzenlenmelidir. Hatırlanacağı üzere uzaktan eğitimde süresi 30 dakikaydı. Bunun devam ettirilmesi talebinde bulunduk. Sınıflarımızın sık sık havalandırılması gerekiyor. İkili eğitim yapan okullarımızdaki devre aralarının buna göre ayarlanması lazım. Bunlar belki küçük tedbirler olarak görülebilir ama işlevi açısından çok etkin tedbirlerdir.”
Hizmetli ve güvenlik personel ihtiyacı giderilmeli …
Hizmetli ve güvenlik personel eksikliğinin ciddi bir sorun olduğuna işaret eden Solğun, “Okullarımızda çok ciddi hizmetli ve güvenlik personel eksikliği söz konusudur. Geçen yıl okullara tahsis edilen hizmetli personel sayısının yarısından daha azı bu sene Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. Şu an Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetli personel sayısı okulların standart temizlik hizmetlerini yürütmekten dahi çok uzaktır. Dolayısıyla personel eksikliğinin bulunduğu tek bir okul kalmamalıdır. Şayet siz personel sayısını artırmazsanız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı kılavuzdaki salgın tedbirlerini nasıl uygulayacaksınız? Bu minvalde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ivedilikle güvenlik ve hizmetli personel eksikliğini gidermesi gerekir” dedi.
Mehmet ÖZGÜN

Exit mobile version