Önemli etkinliğin adresi, markalaşan ‘İSTE’

2019 yılında İskenderun Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu’ için konuşan Yrd. Doç. Dr. Çağlar Conker, desteği için Rektör Dereli’ye teşekkür etti. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Türkiye’de, ulusal düzeyde iki yılda bir düzenlenen ve en saygın organizasyonlardan biri olarak kabul edilen Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu’na (UMTS) 2019 senesinde ev sahipliği yapacak. […]

2019 yılında İskenderun Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu’ için konuşan Yrd. Doç. Dr. Çağlar Conker, desteği için Rektör Dereli’ye teşekkür etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Türkiye’de, ulusal düzeyde iki yılda bir düzenlenen ve en saygın organizasyonlardan biri olarak kabul edilen Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu’na (UMTS) 2019 senesinde ev sahipliği yapacak. 1984 yılından bu yana her iki yılda bir farklı üniversiteler tarafından Makina Teorisi Derneği (MAKTED) çatısı altında düzenlenen Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu (UMTS) için konuşan, İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çağlar Conker, “Henüz yeni açılan ve bu yıl öğrenci alan bir bölüm olmamıza rağmen, bir sonraki UMTS’yi düzenleme görevinin tarafımıza verilmiş olmasından gurur duyuyoruz. Bu sempozyumun İSTE’ye getirilmesinde verdiği destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli’ye çok teşekkür ediyoruz. Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
19.su gerçekleşecek olan Sempozyumu’nun yürütücülüğünü de yapacak olan Conker, “Bize güvenenleri mahcup etmemek için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışarak güzel bir organizasyon yapmaya çalışacağız” diye konuştu.
-İÇERİĞİ NE?-
Sempozyum kapsamında; robotik, mekatronik, kontrol sistemleri, mekanik titreşimler, gürültü ve akustik, mekanizmalar, makine dinamiği, taşıt tekniği ve biyomekanik üzerine farklı üniversiteler ve sanayi kuruluşlarında yapılan bilimsel ve endüstriyel araştırma çalışmaları ile sonuçları tartışılarak kamuoyu ile paylaşılacak.
-AMACI-
UMTS’nin amacı; ‘makina teorisi alanında çalışan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirerek bilgi alışverişinde bulunulmasının sağlanması ve makina teorisi alanında Türkçe literatür oluşturulması’ olarak tanımlanıyor. Türkçe bildirilerin sunulduğu en köklü organizasyonlarından biri olan Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu kapsamında çeşitli yarışmalar da düzenleniyor.
Tamer Yazar

Exit mobile version