Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onlar Direniyor

Biz Destekliyoruz Son dönemde,

Biz Destekliyoruz

Son dönemde, öğretmenlerin ‘meslek kanunu’ başlığında başlattıkları eylemsellik sürecine işaret eden Balkız, “Öğretmenler direniyor, toplum olarak bizler de destekliyoruz” dedi.

Öğretmenlik kariyeri, öğretmenlerin nitelikleri ve seçimiyle ilgili konuları düzenleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, ülke genelindeki öğretmenlerin hedefinde. Öğretmenlik mesleğinin tüm yönlerini yeterince ve kapsamlı ele almadığına dair eleştirilen teklifin “eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlal ettiğine” yönelik itirazlar ise sürüyor.

Bu konudaki sürece işaret eden Hataylı Akademisyen / Hukukçu Neval Oğan Balkız, “Öğretmenler, bizim öğretmenlerimiz! Mesleklerine, mesleğin itibarına ve emeklerine sahip çıkmak için, eşit işe eşit ücret ilkesini kaldıran, mesleğin anlam ve bütünlüğünü parçalayan, ayrımcı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi ve bilimsel, çoğulcu, laik  bir eğitim sistemi ile  ülke geleceğinin aydınlık olması için iş bıraktılar, alanlara çıktılar! Öğretmenler, direniyor. Toplum olarak bizler de destekliyoruz!” dedi.

Tamer Yazar