Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öntürk; Demografik yapının değişimine izin vermeyecek

HBB Başkanı Mehmet Öntürk,

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, basınla yaptığı sohbet sırasında 6 Şubat depreminden sonra demografik yapının değişeceğine dair vatandaşlarda gelişen endişelere dikkat çekerek “ “Ne pahasına olursa olsun bu şehrin demografik yapısının değişmesine izin vermeyeceğiz,” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 6 ve 20 Şubat depremlerinde yıkılan şehirde belediye başkanı olarak kimsenin bu yükü sırtlamak istemeyeceğini ancak vatandaşların da desteği ile bu yükü sırtlaması gerektiğini ve Hataylıların teveccühü ile başkanlık makamına geldiğini ifade etti.

“Benim derdim makam mevki değil,” diyen Öntürk, 17 yıl boyunca aktif siyaset yaptığını, normal şartlar altında dinlenmeyi ve tatil yapmasını bilen biri olduğunu ancak, vatandaşların teveccühüyle seçildiği günden beri gece yarılarına kadar çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

“Vatandaşlarımızın bizden beklentileri var ve bu beklentileri yerine getirmemiz gerekiyor,” diyen Öntürk, önümüzdeki seçim dönemine kadar tüm sıkıntıları çözerek şehri tekrar yaşanır hale getirmek istediklerini belirtti.
Öntürk, en geç iki yıl içerisinde birçok sorunu ortadan kaldırmak için gayretle çalıştıklarını söyledi. Hatay nüfusunun büyük bir bölümünün şehir dışında yaşamasına rağmen oy haklarını kullanmak için kütüklerini almadıklarını ve aslında Hatay’ı terk etmediklerini ve belli bir süre başka bir şehirde yaşadıklarını belirtti.

“Bu şehri yeniden inşa ve ihya etmemiz gerekiyor,” diyen Öntürk, Hatay’ın özel bir şehir olduğunu ve diğer şehirlere benzemediğini, bu yüzden kaderine terk edilemeyeceğini ifade etti. Başkan Öntürk, “Ne pahasına olursa olsun bu şehrin demografik yapısının değişmesine izin vermeyeceğiz,” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-