Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öntürk’ten Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde yayımladığı mesajla, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğe olan bağlılığını bir kez daha vurguladı. “Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak en önemli vazifemizdir,” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in ilanının 101. yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu onuru dile getirdi. “Millet olarak, Cumhuriyetimizin ilanının gururunu bir kez daha yaşıyoruz,” sözleriyle başlayan Öntürk, Cumhuriyet’in Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en büyük kazanımı olduğunu vurguladı.

“Hürriyet ve Bağımsızlık Uğruna Verilen Eşsiz Mücadele”

Öntürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesinin Türk milletinin onuru ve hürriyetiyle taçlandığını belirtti. Öntürk, “Tarihte eşi görülmemiş bir zaferle esaret zincirlerini kırdık ve bu mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandırdık,” diyerek Türk milletinin onur ve özgürlüğünü asla kaybetmeyeceğini ifade etti. Öntürk, Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyet’in her türlü baskıya karşı korunduğunu ve korunmaya devam edeceğini söyledi.

“Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Ruhuyla Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Başkan Öntürk, Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek tüm tehditlere karşı durduğunu ifade etti. “Ülkemize yönelik saldırılara karşı, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla karşı koyan milletimiz, milli ve manevi değerlerimize yönelen her türlü tehdidi ortadan kaldıracaktır,” diyerek, Türkiye’nin geleceğe olan inancını yineledi.

Cumhuriyetimizi “İlelebet Payidar Kılmak” En Önemli Görevimiz

Öntürk, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir” sözlerine atıfta bulunarak, Cumhuriyet’in korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının en önemli görev olduğunun altını çizdi. “Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak için tarihimizden aldığımız güçle kenetlenerek çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

Cumhuriyet Kahramanlarına Minnet

Mesajının sonunda, Cumhuriyet’in kurulmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanları rahmetle andığını belirten Öntürk, “Bin yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum,” diyerek, Türk milletinin bu kahramanlara duyduğu minneti dile getirdi.

Bu anlamlı günde, Başkan Öntürk tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutlayarak, “Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun!” ifadesiyle mesajını sonlandırdı.