Önyargılar çok!

Çözümü konuşalım mı? Kadın Çalışmaları Derneği’nin (Ankara) öncülüğünde Mersin’in ardından Hatay’da düzenlenen iki günlük atölye çalışması, mülteci kadınlara yönelik ‘ayrımcılık’ noktasında var olan sorunları ve çözümleri masaya yatırdı, verilen mesaj ise çok net oldu. 2011 yılından bugüne kadının birey olarak güçlenmesine yönelik çalışmalar yapan ve projeler üreten Kadın Çalışmaları Derneği, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Biriminin […]

Çözümü konuşalım mı?

Kadın Çalışmaları Derneği’nin (Ankara) öncülüğünde Mersin’in ardından Hatay’da düzenlenen iki günlük atölye çalışması, mülteci kadınlara yönelik ‘ayrımcılık’ noktasında var olan sorunları ve çözümleri masaya yatırdı, verilen mesaj ise çok net oldu.

2011 yılından bugüne kadının birey olarak güçlenmesine yönelik çalışmalar yapan ve projeler üreten Kadın Çalışmaları Derneği, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Biriminin desteğiyle Mersin ve Hatay’da “Mülteci Kadınlara Yönelik Şiddete karşı Medya Dilini ve Zihniyetleri Değiştirebilmek” Projesi temelinde yerel medya mensupları, akademisyenler ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.
-SORUNLARA ÇÖZÜM-
Antakya Savon Otel’de düzenlenen toplantıda, proje ekibinden N. Ceren Erol, mülteci kadınlara yönelik ayrımcılık ile mücadelede medya ve STK işbirliğinin önemini vurguladı. Erol, verdiği bilgide şu detaylara yer verdi:
“Bizler, bu projede, mülteci kadınların hem mülteci hem de kadın olmaktan kaynaklanan sorunlarını göz önünde bulundurmaya çalıştık. Mülteci kadınların sorunlarını ve çözüm taleplerini kendi deneyimleri aracılığı ile belirlemeye çalıştık. Bu noktada temel hedefimiz, mültecilerin sesini adil ve sorumlu şekilde yer veren bir habercilik anlayışı ile toplumdaki önyargılarla mücadele etmek. Antakya’da gerçekleşen toplantımızda da bu amaç doğrultusunda medya ve STK çalışanları ile buluştuk.
-KATILIMCILAR-
Toplantıya SGDD-Asam temsilcisi, Mor Dayanışma Kadın Derneği, Yuva Derneği, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yeşilpınar Kadınları Derneği ve medya çalışanları katılırken, Proje ekibinden Dr. Pınar Yıldız, ayrımcılıkla mücadelede medya ve STK işbirliğinin güçlenmesinin çok önemli bir adım olduğunu söyledi.
(Not: Bu haber, gerçekleşen Atölye çalışmasının ruhuna uygun olarak, katılımcıların ortak kelimeleri ve katkıları ile hazırlanarak sayfaya hazır hale getirilmiştir. Bu anlamda, çok kişinin aynı anda emek verdiği, omuzladığı bir haberdir.)
-BİZ KİMİZ?-
Kadın Çalışmaları Derneği, 2011 yılı Aralık ayında Ankara’da kurulmuştur. Kurucuları, uzun yıllar çeşitli alanlarda kadın çalışmalarında bulunan aktivist kadınlardır. Dernek, kadınların birey olarak, çeşitli çalışma grupları ile ya da tüzel oluşumlar içerisinde güçlenmesi için toplumsal cinsiyet duyarlılığı ve farkındalığı temelinde destekleyebileceği yerel, bölgesel ve uluslararası çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır.
Bu çalışmalarında; bireyin saygınlığı, topluma karşı sorumluluk, eşit davranma, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini esas alır.
Kadına ilişkin sorunların çözümü için kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, uluslararası kuruluşlar, meslek kuruluşları ve odaları, sendikalar, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve ortaklık yapmaya hazırdır. Bu çalışmalarını yaparken kamuoyunu bilgilendirmek, harekete geçirmek ve desteğini almak üzere çeşitli basın toplantıları ve kampanyalar düzenleme kararlılığındadır.
Çeşitli kadın grupları ve platformların üyesi olan dernek, web sitesine ek olarak, Twiitter ve Facebook hesapları ile sosyal medyada oldukça aktiftir.
-Tamer Yazar-

Exit mobile version