Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Örnekevler Yaşam köyü proje yürütücülerinden açıklama

  Örnekevler Yaşam Köyü’nün

 

Örnekevler Yaşam Köyü’nün fikir sahipleri ve proje yürütücüleri Ayşe Zülal Çakıçı ve Hamide Göksan, yol yapılacak iddiasıyla taşınacak olan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çakıçı ve Göksan, projeyi gönüllülük esasıyla hayata geçirdiklerini ve asılsız iddiaların kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Açıklamalarında, “6 Şubat 2023 depremlerinden sonra 7 Şubat tarihinde binlerce gönüllü ve malzeme destekçileri ile hayata geçirdiğimiz 100 adet Tiny House’tan ve Sosyal Alanlardan oluşan Örnekevler Yaşam Köyü Konteyner Kenti Projesinin bulunduğu Kuzeytepe’deki arazisinde, bölgedeki Deprem Toplu Konutlarının ihtiyacına yönelik Karayolları Genel Müdürlüğünün Yol Projesi olduğu gerekçesiyle Hatay Valiliği tarafından Örnekevler Yaşam Köyü’nün boşaltılması ve konteyner kentte yaşayan sakinlerin başka konteyner kentlere yerleştirileceği bilgisini aldık” dedi.

**Konteyner Kent AFAD’a devredildi**

Projelerinin gönüllülük esasına dayalı sürdürülebilir bir yaşam köyü olma hayaliyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Çakıçı ve Göksan, konteyner kentin Mart 2023’te yetkililerle yapılan görüşmeler ve imzalanan protokoller çerçevesinde tahsis edildiğini, altyapı ve çevre düzenlemelerinin belediyelerin desteği ve bireysel inisiyatiflerle tamamlandığını belirtti. Konteyner kentin açılışı yapıldıktan sonra AFAD’a devredildiğini ve Kasım 2023’ten itibaren resmi olarak Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilerinde işletildiğini ifade ettiler.

**Yetki Sınırlarımız Dışında**

Çakıçı ve Göksan, alınan kararların ve prosedürlerin kendi yetki sınırları dışında olduğunu ve ortaya çıkan sonuçlardan sorumlu olmadıklarını belirterek, “Hakkımızda yapılan spekülasyonlar tamamen yersiz ve haksızdır” dedi. Ayrıca, Haziran 2024’e kadar depremzedelerin kullanımı için yapılan sosyal alan binalarının uygulamalarını yürüttüklerini ve bu projenin tek muhattabının Hatay Valiliği ve Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olduğunu vurguladılar. – Duygu Ertaş-