Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Edip Kadıoğlu
Edip Kadıoğlu

ORTADOĞU HALKLARI KENDİNE GELMELİ

Son yıllarda Ortadoğu’da olanlar, yaşananlar Kerbela katliamından bu yana olmamış, yaşanmamıştır.
Okuduğumuz bildiğimiz tarih Ortadoğu’da bu kadar hainliği, zulmü ve vahşeti görmedi yaşamadı.
Evet eski çağlarda Haçlılar ve büyük İskender de bu topraklardan geçerek katliamlar yaptı. Mezopotamya’da muhteşem devlet kuran Sümerleri acımasızca Akadlar katledip, yok ettiler.
O zamanki katliamlar insanlığa aykırı gelse de, o devirlerde olabilecek olaylardı.

Gazze ve bölge halkları günümüz modern dünyasında 8 milyar insanın gözü önünde soykırıma ve yıkıma uğradı. Allah’ın en mükemmel canlı olarak yarattığı insan aynı insanı canice öldürdü. Öldürmeye devam ediyor. Kurşunla, bombayla, füzelerle, evlerini başlarına yıkarak, şehirleri, ülkeleri, bölgeyi yakarak…
Bir hayvanı keser gibi değil, daha da canavarca, kin ve nefretin en bozuk ruh haliyle insanı satırla parçalayarak…
Kız ve kadınlar da en aşağılayıcı, çağ dışı muameleleri ölümleri gördü, görmektedir.
İsrail, ABD ve İngiltere bu Soykırımı yapmakta, Avrupa hükümetleri de destek vermektedir. Emperyalistler, Ortadoğu Halklarını yok etmeyi ve bu halkların hakkı olan toprakları işgal etme ve yaşamlarını bitirme hakkını nereden buluyor?
Hiçbir hakları yoktur. Haksızdırlar. Çok büyük insanlık suçu işliyorlar. Ortadoğu’yu yakıp yıkanlara Birleşmiş Milletler Örgütü ve diğer dünya ülkeleri en büyük ceza hükmünü uygulamalıdır.
Ortadoğu halklarının hiç mi kabahati yok, elbette vardır. Birleşemediler. Kendi ülkelerini koruyamadılar.
Ama, bir gerçek te şudur;
Emperyalistler yüzlerce yıl hiç boş durmadılar. Ajanları, işbirlikçileriyle Ortadoğu toplumunu algı ve siyasetle yanındaymış gibi, yardım ediyormuş gibi yanılttılar. Kapıdan kovulduklarında pencereden, bacadan girdiler.
Gelinen nokta; ekonomisi çökertilmiş, devam eden ticareti Emperyalist aktörlerin elinde, askeri gücü zayıflatılmış, cesareti kırılmış ve teslim olmuş bir halk kalmıştır.
Tek çare ve kurtuluş; Ortadoğu ülke halklarının özüne dönerek vatanlarını, haysiyet, Onur, namus ve şereflerini kurtarmalarıdır. Öncelikle her ülke halkları kendi içinde ticari, sosyal ve her alanda örgütlenmelidir. Bağımsızlıklarını kazanıp, Ortadoğu birliğini kurmaları şarttır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER