Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortak akıl şeffaflık istiyor

Ortak Akıl-Antakya Platformu Antakya

Ortak Akıl-Antakya Platformu Antakya Çalıştayı 23 Ağustos Çarşamba günü Arsuz Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, 24 Ağustos Perşembe günü de Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıların ana vurgusu şeffaflık oldu.

Toplantıların sonunda Özerk ve şeffaf bir koordinasyon ve planlama ofisinin kurulması, şehirlilerin ve sivil toplum örgütleri için açık müzakere alanı yaratılması, müzakere prosedürlerinin belirlenmesi, veri şeffaflığı, kamuya açık veri paylaşım arşivinin devreye girmesi gibi konularda hem fikir olundu.

CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ve Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in de katıldığı oturumlarda Prof. Dr. Ece Ceylan Baba, Emre Arolat, Murat Tabanlıoğlu, Eda Yazkurt Pelenk, Şerif Süveydan Prof. Dr. Can Binan, Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Gülsün Tanyeli, Sevim Aslan, Mithat Rende, Rahel Butros konuşma ve sunumlar yaptı.

Ortak Akıl Antakya Platform Ekibi kapsamında bir araya gelmiş olan Arkeoloji ve Kültür Mirası Çalışma Grubu ile Sivil Toplum ve Kolektif Araştırma Çalışma Grubun’nun katkılarıyla gerçekleşen çalıştayda Antakya gibi geniş bir kentsel SİT alanına sahip kentin korunma sürecinin nasıl olması gerektiği, bölgenin sosyal yapısı ve kimliğinin sürdürülebilmesi, kentlinin yeniden kente dönebilmesi için ne gibi şartların olması gerektiğine dair birçok konu görüşüldü.

Sivil ve bağımsız tamamen gönüllük üzerine bir araya gelen, Ortak Akıl-Antakya Platformu çatısı altında görüş bildiren uzmanlar, bilim insanları, sivil toplum örgütleri yanı sıra daha da önemli olarak yerel halkında katılımının sağlanarak yer almasının önemi vurgulandı. – Sinem Seyfittinoğlu –