Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otonom Dron Koridoru Hazırlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin insansız hava araçları (İHA) ve dronlar için özel bir hava koridoru oluşturma çalışmalarını başlattıklarını duyurdu. Avrupa’nın önde gelen otonom dron koridorlarından biri olacak bu güzergahın oluşturulacağını belirten Uraloğlu, “Amatör İHA ve dronların artan kullanımıyla birlikte birçok ülke yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Biz ise yerli ve milli teknolojilerle, İHA ve dronların uygunsuz uçuşlarını engellemek ve takip yönetim sistemini getirmekle kalmayıp, hava araçlarının belirlenen güzergahların dışına çıkmasını da önleyeceğiz” dedi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, 1 Milyon 521 bin 615 lisanslı İHA pilotu ve 65 bin 859 insansız hava aracı için özel bir hava koridoru oluşturma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Ulaşımın her modunda güvenliği sağlamak temel hedefimiz. İHA ve dronlar için şehir içi ve şehirler arası uçuşlarda belirlenecek koordinatlarla güvenli hava koridorları oluşturarak uygunsuz uçuşları önleyeceğiz” açıklamasında bulundu.
Bakan Uraloğlu, insansız hava araçlarının farklı kullanım alanlarının artmasıyla birlikte özel yaşamın gizliliğini korumayı da amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, İHA’ların entegrasyonunu sağlayacak takip ve trafik yönetim sisteminin, hızlı ve güvenli bir şekilde uçuş izinlerinin verilmesini sağlayacağını ve güzergah üzerinde tamir istasyonları kuracaklarını da ifade etti. -Mehmet Durmaz-