Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otoyol Jandarma Ekipleri Göreve Başladı

Türkiye genelinde 28 ilde otoyol jandarma ekipleri göreve başladı. Yeni ekipler, hem trafik hem de asayiş hizmetlerini bir arada yürütecek.

Türkiye genelinde 28 ilde

Türkiye genelinde otoyol jandarma ekipleri, düzenlenen törenlerle resmen göreve başladı. 28 ilde aktif olarak çalışmaya başlayan bu ekipler, otoyollarda hem trafik güvenliğini sağlamak hem de asayiş hizmetlerini yerine getirmek amacıyla görev yapacak.

Jandarma Genel Komutanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, otoyol jandarma komutanlıklarının faaliyetlerine başladığını duyurdu. Açıklamada, otoyol jandarmalarının trafik ve asayiş hizmetlerini entegre şekilde sunacağı vurgulandı. Ayrıca, yeni göreve başlayan ekiplerin kullandığı yenilikçi araçların da jandarma teşkilatının gücünü artırdığı belirtildi.

“Millete hizmetin yeri ve zamanı yoktur”

Jandarma Genel Komutanlığı açıklamasında, “Biliyoruz ki millete hizmetin yeri ve zamanı yoktur. Otoyollarımızda da bu prensiple görev yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. Görevlerine başlayan otoyol jandarma ekipleri, güvenliği sağlamak amacıyla envantere yeni katılan araçlarıyla daha etkin hizmet sunacak.

Yeni ekipler otoyollarda güvenliği sağlayacak

Otoyollarda oluşabilecek trafik kazaları, asayiş olayları ve diğer güvenlik tehditlerine karşı daha hızlı müdahale edebilecek olan jandarma ekipleri, vatandaşların güvenli seyahat etmelerini sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda otoyol jandarmaları, 7/24 görev başında olacak.